x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale David Ohanesian a incetat din viaţă

David Ohanesian a incetat din viaţă

de Jurnalul National    |    02 Oct 2007   •   00:00
David Ohanesian a incetat din viaţă
Sursa foto: Bogdan Iurascu/

Baritonul David Ohanesian a incetat din viaţă, duminică, la vărsta de 80 de ani, informează Mediafax. Ohanesian s-a născut la 6 ianuarie 1927.

Baritonul David Ohanesian (foto) a incetat din viaţă, duminică, la vărsta de 80 de ani, informează Mediafax. Ohanesian s-a născut la 6 ianuarie 1927.

CEL MAI APRECIAT OEDIP. Personalitate marcantă a scenei lirice romăneşti şi europene, David Ohanesian a făcut parte, alături Octav Enigărescu şi Nicolae Herlea, din triada de aur a celor mai mari baritoni ai ţării. David Ohanesian a fost admis, in anul 1948, la Conservator, la clasa profesorului Aurel Costescu-Duca. Intre 1950 şi 1958 a fost prim solist al Operei Romăne din Cluj-Napoca, apoi pănă in 1977, prim solist al Operei Romăne din Bucureşti. Intre anii 1968-1977 a fost artist invitat al Operei din Hamburg, unde a căntat cu cei mai renumiţi dirijori ai vremii şi a avut ca parteneri de scenă nume impresionante ale artei lirice universale: Mirella Freni, Gwyneth Jones, Raina Kabaivanska, Lucia Popp, Tatiana Troyanos, Leonie Rysanek, Luciano Pavarotti, Peter Schreier, Nicolai Gedda, Carlo Bergonzi, Herman Prey, Montserrat Caballe etc. Este cunoscut drept cel mai apreciat "Oedip" al secolului XX, operă pe care a căntat-o, pentru prima dată in Romănia, in anul 1958, in cadrul primului Festival Internaţional "George Enescu".

Trupul neinsufleţit al artistului va fi depus in cursul zilei de azi in foaierul Operei Naţionale din Capitală, iar măine Ohanesian va fi inmormăntat, la Cimitirul Armenesc din Bucureşti. (R.D.)

×
Subiecte în articol: arte ohanesian