x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Despre prenume si alti demoni tv

Despre prenume si alti demoni tv

24 Aug 2004   •   00:00

Asa cum pe Adrian il cheama "Minune", pe Stevie il cheama "Wonder". Adica tot "Minune". Va dati seama? "Stefanel Minune"! Pe Stevie Wonder il cheama "Stefanel Minune"!

C(RAMPE) - LUIZA LUPU

Ce naspa! Chiar nimic nu mai e original pe lumea asta mica si rea? Ma rog, am de gand sa mai reflectez la numele oamenilor. Stiu din sursa sigura ca exista o legatura directa intre prenumele noastre si conformatia noastra interioara. Iar daca pe Stevie il cheama Stefanel, cred ca omul are un suflet mic, in acord, nu-i asa?, cu diminutivul dat de parinti. Ceea ce nu se poate spune despre Adrian-Minune, care, cat e el de mic, are un prenume mare. Adica un prenume nediminutivat. Deci, ati inteles: Adrian e mai mare decat Stefanel! Q.E.D.!

Sa ramanem, doamnelor si domnilor, in aceeasi zona, a muzicii (fraza asta e chiar foarte tare!). I-am vazut si io, in sfarsit, pe baietii de la O-Zone pe M6, duminica dimineata. Se dadea videoclipu’ ala cu "ma inec in ochii tei" (pentru ca sa moara Tzak si Pak daca nu zic "tei" in loc de "tai", ca sa rimeze, probabil, cu "plange lumea dupa ei" si cu "la-la-la-lei").

M-am intrebat firesc, de ce nu zic si "dupe", exact asa cum zic "tei". Ce mare chestie e? In fine, acum pot sa mor linistita: am auzit si io (la fel precum aud si bancurile, adica ultima, bineinteles) vorbe romanesti pe un post frantuzesc. I-ha! Sa fie primit! Intr-o ordine de idei cu totul alta decat cea de pana acum, trebuie sa va spun c-am studiat-o mai bine pe fermecatoarea aia de la National TV, pe Oana. Da, da, cea care prezinta meteo si-nainte prezenta horoscopul. Ii statea mai bine cand citea de pe prompter.

Acum, cand trebuie sa vorbeasca liber, ii sta mai... in fine, nu-i mai sta asa de bine, daca-ntelegeti ce vreau sa spun. Uite, de pilda luni dimineata, ne-a zis "daca ati reusit sa scapati de canicula, aflati ca vremea se mai imbuneaza". Eu cred ca daca n-am reusit sa scapam de canicula, oricum nu ne mai intereseaza rubricile meteo, ca noi, de acolo, de pe norisorul nostru, stam linistiti si cantam la harfa. Si daca vrem, ii scuipam in cap p-aia care ne enerveaza!

×
Subiecte în articol: arte