x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Discursul artelor textile

Discursul artelor textile

de Roxana Jianu    |    14 Apr 2012   •   21:00
Discursul artelor textile

Un eveniment expozitional in care arta textila de astazi se prezinta cu tehnici de lucru si conceptii artistice diferite este pus la dispozitia celor care apreciaza acest mod de exprimare artistica pana la mijlocul lunii aprilie, in Bucuresti.

44 de lucrari ale artistilor dedicati artelor fibrei din diferite generatii au fost reunite intr-un cadru singular. MIX SATB 2012 este un concept organizat in cadrul Uniunii Artistilor Plastici (UAP) din Romania, pentru Salonul de Arte Textile 2012. Aflat la Galeria Orizont, acesta este format din doua sectiuni distincte, in doua expozitii succesive. La acest program s-au inscris pentru participare 55 de artisti membri ai UAP din intreaga tara. Aurelia Mocanu, Ileana Pintilie si Ioana Vlasiu au format juriul.

Sectiunea MIX/ Parietal/ Ambiental cuprinde zona tapiseriei clasice si moderne (broderie, imprimerie, tehnici mixte, basse lisse, haute lisse). Ultima tehnica a fost folosita pentru a realiza, printre altele, lucrarile 'Preistorie', 'Pamant – triptic', 'Secvente', 'Unduiri' sau 'Firul rosu de pe ziduri', iar tehnica mixta, pentru 'Germinatie'.

Alcatuirea expozitionala din cea de-a doua sectiune, MIX/ Tridimensional/ Experimental, este reprezentata de obiectul textil modern, tehnicile de autor, mixul media. 'Reconstituire' si 'Fructul secretelor si artefact' sunt doua lucrari ce fac parte din printul digital, respectiv broderia mecanica.

Potrivit organizatorilor, MIX SATB 2012 serveste comunitatea artistilor textilisti, comunitate care trece printr-o perioada de reevaluare, creeaza premise pentru dialog intre domenii conexe ale artelor si ii ofera viitoarei generatii de artisti ai fibrei contactul cu actualitatea profesionala din domeniul decorului de interior. Acest discurs vizual contemporan este formulat de artele textile de la Galeria Orizont pana la 18 aprilie 2012.

×
Subiecte în articol: arte expozitie