x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Divertismentul care creeaza dependenta

Divertismentul care creeaza dependenta

de Cristiana Stamatescu    |    05 Sep 2005   •   00:00
Divertismentul care creeaza dependenta

In conditiile mentinerii unui camp de presiune ridicata la nivelul solului, cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata, si, ca urmare, diminetile vor fi racoroase.

"Emisiuni de divertisment pentru toata lumea" este motto-ul grilei de toamna la Antena 1: o explozie de productii de marca, fie ca este vorba despre show-uri in premiera, despre cele care au avut mare succes la public in sezoanele trecute si revin in grila sau filme in premiera nationala.

Vedete consacrate, ca Mircea Radu, Dan Negru, Mihaela Radulescu, trupa Divertis, Pepe, Ovidiu Uscat, Constantin Trofin, dar si nume noi care doresc consacrarea in cinematografie, cum ar fi Anemona Niculescu, Ioan Isaiu sau Dana Magdici se pregatesc acum pentru un sezon cum n-a mai fost.

PRODUCTII NOI. Telespectatorii au toate motivele pentru a urmari "Secretul Mariei", telenovela produsa de Antena 1 in colaborare cu Dolce Vita Productions, companie a cunoscutului om de televiziune Valeriu Lazarov, care va debuta peste cateva saptamani. Scenariul serialului "Secretul Mariei" este scris de argentinianul Claudio Lacelli, dupa o idee a lui Gabriel Corrado. Producator executiv al telenovelei este Patricia Veber, care a produs si a colaborat la scenariul celei mai recente telenovele in care actrita principala e Andreea Del Boca. Echipa de actori este formata in majoritate din tineri selectati din zeci de aspiranti de a face parte din distributie, dar si din nume "grele" ale teatrului romanesc, cum ar fi George Mihaita sau Olga Delia Mateescu.

PARODIE. "Animat Planet" este un serial de parodie animata, un regal umoristic de jumatate de ora, unde orice este posibil, de la a-l vedea pe Ion Iliescu in postura de fluturas falfaind din aripi deasupra sediului PSD pana la Gica Hagi revenind pe teren ca jucator in echipa nationala. Cum este prima oara cand in Romania se realizeaza o astfel de productie, umorul poarta semnatura lui Toni Grecu, iar vocile personajelor sunt asigurate de membrii trupei Divertis.

"Gogomanii" este un sketch-comedy-show, cu durata de 30 de minute, care are la baza un format german, "Die Dreisten Drei", difuzat cu succes de Sat 1. Trei comici joaca o gama larga de personaje in diferite sketch-uri, cu durata intre zece secunde si doua minute, parcurgand un vast registru de personalitati si atitudini, de la nesimtire si lipsa de scrupule pana la rafinament si acida inteligenta. Intre cei care ii interpreteaza pe "gogomani" ii veti recunoaste pe Ovidiu Cuncea, Bogdan Talasman, Rocsana Marcu si Razvan Popescu.

THRILLER. "Un caz de disparitie" este thriller-ul politist care are pe generic o lista de nume sonore. Dan Paduraru a regizat 36 de filme de lung metraj si a colaborat cu personalitati din cinematografia romaneasca, cum ar fi Sergiu Nicolaescu, Dan Pita sau Lucian Pintilie. Din distributie fac parte Andrei Vasluianu, Jojo, Diana Munteanu sau Razvan Oprea.

CONCURS. "Ziua judecatii" este o superproductie de divertisment, format Endemol, care va fi prezentata de Dan Negru, un concurs in care, la fiecare editie se vor intrece sase concurenti apartinand unei anumite categorii (sociala, profesionala, fizica). Publicul va fi format din 200 de persoane, rolul lui este extrem de important in emisiune, iar castigatorului fiecarei editii, in urma participarii la "Ziua judecatii", i se va schimba complet viata.

La "Razboiul starurilor", o noua emisiune al carei post de moderator este ocupat de Pepe, doua echipe concureaza pentru a demonstra care este mai buna. Echipa interpretilor de muzica populara va concura, spre exemplu, cu cea a politicienilor, actorilor sau fotomodelelor, incercand sa treaca de diverse probe care testeaza fie simtul estetic, fie curajul sau talentul muzical.

PRODUCTII CARE REVIN. "Din Dragoste" a fost in sezonul trecut show-ul de televiziune cu cel mai mare succes de audienta: 31,1% cota medie de piata in sezonul de primavara 2005 (in mediul urban) si 5.224.000 de telespectatori, audienta cumulata medie pe editiile emisiunii din sezonul anterior, coordonate care au plasat aceasta productie pe primul loc in topul preferintelor romanilor.

Grupul Divertis revine la Antena 1 cu un nou format de emisiune realizat intr-o scenografie complet noua, sub titlul de "Piata Divertis". Cel mai apreciat grup de comedie isi continua, de asemenea, aventurile in sitcomul "Felix si Otilea". Datele de audienta sunt urmatoarele: 23,5% cota medie de piata in sezonul de primavara 2005 (in mediul urban) si 4.411.000 de telespectatori, audienta cumulata medie pe editiile emisiunii din sezonul anterior.

Conceptul "Geniali", pus in scena pentru prima data in Romania la o asemenea dimensiune, prin celebrarea unor personaje exceptionale din viata publica romaneasca intr-o superproductie de televiziune, continua in aceasta toamna la Antena 1 cu patru noi gale. Conform datelor de audienta, "Geniali" a avut 24,0% cota medie de piata in sezonul de primavara si 5.615.000 de telespectatori, audienta cumulata medie pe editiile emisiunii din sezonul anterior.

Revenita de aproape un an la Antena 1 la carma emisiunii "Duminica in familie", Mihaela Radulescu va conduce de la 18 septembrie un nou sezon al acestui program de referinta pentru dupa-amiezile ultimei zi de week-end. 15,2% a fost cota medie de piata pentru "Duminica in familie" in primavara lui 2005 si 4.389.000 este, in medie, audienta cumulata pe editiile acestei productii din sezonul anterior. "9595 - te invata ce sa faci", revelatia sezonului de primavara 2005 pentru intervalul de acces prime-time, fiind o amenintare reala pentru principalul program concurent, revine in grila Antenei 1 de astazi intr-o noua formula si intr-un decor redesenat. 19,0% a fost cota medie de piata pentru "9595" in sezonul de primavara 2005 (la nivel national) si 2.279.000 de telespectatori este audienta cumulata medie pe editiile show-ului din sezonul anterior (la nivel national).

Printre emisiunile care vor putea fi regasite de telespectatori si in aceasta toamna la Antena 1 se numara si "Canalul de stiri", "Recursul etapei" sau "In gura presei".

FILME IN PREMIERA


Antena 1 a pregatit o serie de filme de exceptie, difuzate pentru prima data de un post romanesc. Este vorba despre "Mumia", cu Brandon Fraser, "Kill Bill" 1&2, in regia lui Quentin Tarantino, "Unde dai si unde crapa", regizat de Guy Ritchie, cu Brad Pitt in rolul principal, "Sa nu mori azi", ultimul film cu James Bond, interpretat de Pierce Brosnan (foto), "Cat imi dai ca sa te-mpusc din nou?", comedie cu Bruce Willis, "Elicopter la pamant", regizat de Ridley Scott sau "Rataciti printre cuvinte", cu Bill Murray, in regia lui Sofia Coppola. Si acestea nu sunt decat cateva dintre blockbuster-ele pregatite de Antena 1 in aceasta toamna.
×
Subiecte în articol: arte antena medie audienta sezonul