x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Docu-dramă despre Ghica

Docu-dramă despre Ghica

de Roxana Ioana Ancuta    |    01 Iul 2009   •   00:00
Docu-dramă despre Ghica
Sursa foto: Catalina Filip/Mediafax Foto

Regizorul Dinu Tănase (foto), producătorul Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (eveniment care a închis porţile celei de-a patra ediţii, la sfârşitul săptămânii trecute), lucrează la două producţii: un film de lungmetraj şi o docu-dramă despre viaţa Prinţului Ghica.



Lungmetrajul este ecranizarea unui roman scris de autoarea Dana Dumitriu, "Duminica mironosiţelor", apărut la sfârşitul anilor '70, pe care regizorul, iniţial, a intenţionat să-l producă în perioada imediat următoare a apariţiei romanului.

Dacă prima dată, în proiectul său, care nu a putut fi dus la bun sfârşit, Dinu Tănase ar fi vrut să-l distribuie în rolul principal masculin pe regretatul actor George Constantin, iar personajul feminin l-ar fi dat spre interpretare actriţei Irina Petrescu, de data aceasta, rolul îi va fi distribuit lui Mihai Constantin, pentru personajul feminin urmând să se decidă mai târziu. Deocamdată, însă (până în 2010), cele două proiecte de film sunt în stand-by, regizorul urmând să găsească finanţare pentru producţiile sale.

Regizorul Dinu Tănase, născut la Târgu Ocna (Bacău), în 1946, este şi producător şi director de imagine la unele filme. Până în prezent, a regizat şapte filme: Doctorul Poenaru (1977), Trei zile şi trei nopţi (1977), Mijlocaş la deschidere (1980), Întoarce-te şi mai priveşte o dată (1981), La capătul liniei (1982), Damen Tango (2004).

×
Subiecte în articol: arte