x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Doi ani fără Ştefan Iordache

Doi ani fără Ştefan Iordache

de Maria Sârbu    |    14 Sep 2010   •   00:00
Doi ani fără Ştefan Iordache
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Astăzi, de Ziua Crucii, ne amintim de actorul Ştefan Iordache, cel care a părăsit această lume la 14 septembrie 2008. Deşi lăsase totul rânduit aici pe pământ, fiind pregătit să treacă pe celălalt tărâm, nici după doi ani nu te poţi obişnui că e plecat.

Aştepţi parcă să-l vezi pe scenă jucând, să-l vezi într-un nou film, să-i urmăreşti umbletul de la distanţă sau să-i auzi vorba la telefon, lăudând bucatele nevestei sale dragi. E o lipsă enormă. Mai ales că nu mai există de jumătate de an nici cea care i-a fost soţie ideală - Michaela Tonitza Iordache, cea care iniţiase un premiu şi o bursă cu numele "Ştefan Iordache", având grijă să lase pentru o perioadă mai îndelungată o sumă de bani întru întreţinerea acestora.

Astfel, te gândeşti că arta marelui actor perpetuează. Laureatul Premiului "Ştefan Iordache" al ediţiei 2010 a Galei Tânărului Actor HOP, recent încheiată, Ioan-Mihai Cortea, a meritat cu prisosinţă această distincţie. Emana încredere prin combustia lăuntrică, provocând emoţia publicului. Uita de sine, pentru a se dărui spectatorilor. Pe această undă, l-am asemuit cu Ştefan Iordache, artistul care trăia pentru "împăraţii" săi, spectatorii.

De Ziua Crucii acum doi ani, cerul era plumburiu. Apoi a lăcrimat. Ştefan Iordache ieşea pentru totdeauna din scenă. Astăzi pare să fie o zi frumoasă, soarele scăldând roadele toamnei, arătându-i-le Sus celui care iubea nespus de mult acest anotip pentru fertilitate. La Gruiu, în această zi sfântă toamna e frumoasă, precum frumoasă este amintirea noastră pentru Ştefan Iordache.




Citiţi Ediţia de Colecţie dedicată lui Ştefan Iordache

×
Subiecte în articol: arte