x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale EDITURA RAO - Cel mai bine vânduţi autori contemporani

EDITURA RAO - Cel mai bine vânduţi autori contemporani

25 Oct 2008   •   00:00

Piaţa românească de carte e aliniată – din punctul de vedere al titlurilor publicate – pieţei mondiale, iar cititorii români nu mai aşteaptă ani la rând să apară în librării cărţile cu un succes extraordinar la public şi vânzări-record.



După fenomenul Dan Brown, a devenit clar faptul că şi gusturile românilor sunt sincronizate cu tendinţele mondiale. Scriitori precum Dan Brown, a cărui carte "Codul lui da Vinci" s-a vândut în peste 70 de milioane de exemplare în întreaga lume, Steve Berry, scriitor tradus în aproape toate limbile pământului, sau John Le Carré, autor asaltat de cereri de ecranizare chiar înainte de a începe să scrie un roman, se regăsesc acum într-un format care inspiră respect atât pentru aceste nume mari ale literaturii contemporane, cât şi pentru cititorul român.

Perfect realizate din punct de vedere grafic, cărţile din formatul RAO Class sunt de colecţie, ca şi numele regăsite sub această "umbrelă" editorială. Autori premiaţi şi consacraţi pe plan mondial sunt disponibili şi publicului român: de la Max Foran la Ildefonso Falcones şi de la Craig Russel la Juan Manuel de Prada, până la Phillip Vandenberg sau Frank Schätzing. Max Foran a devenit cunoscut publicului român după ce RAO a publicat "Ordinul Fecioarei Maria", un roman care recreează un univers al efervescenţei religioase, plin de mister, violenţă, dragoste şi trădare. Thrillerul istoric, un gen numit "revelaţia editorială a acestui deceniu", are şi alţi reprezentanţi de seamă în formatul RAO Class: Julia Navarro, autoarea cărţilor "Sângele nevinovaţilor", "Biblia de lut" şi "Confreria sfântului giulgiu", vorbeşte în cărţile ei despre ciocnirea dintre credinţele Vestului şi Estului şi efectele lor de-a lungul veacurilor. "Labirintul" lui Kate Mosse, carte inspirată din legendele şi istoriile catarilor, urmăreşte destinele a două femei despărţite de opt secole, dar unite de secretul Graalului. Plin de mister şi istorie culturală, rafinat şi sclipitor este şi romanul "Colecţionarul de istorie" scris de Elizabeth Kostova. Opera ei a fost considerată "cel mai bun thriller istoric de la Numele Trandafirului încoace".

Va urma

Steve Berry – scriitor care nu mai are nevoie de nici o prezentare – va reveni la RAO în această toamnă cu romanul "Conexiunea Alexandria", după succese precum "Profeţia Familiei Romanov", "Camera de Chihlimbar" sau "Al treilea secret".  Cel mai nou nume în RAO Class este Ildefonso Falcones. Autorul "Catedralei mării" a spus despre el însuşi că e 90 la sută avocat şi doar 10 la sută scriitor, ceea ce nu l-a împiedicat să câştige, pentru cartea sa, premiul "Cel mai bun roman" în Spania în 2007. (C.S.)

×
Subiecte în articol: arte