x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Esenta pura de Gigi Becali

Esenta pura de Gigi Becali

03 Sep 2004   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Este seara iara. Este inca o seara de vara. Este o seara de inca vara si eu ma uit la televizor iara. Ce bine, ce bine! Zic sa ma uit si eu la stirile sportive. Mai intai Antena 1. Gigi Becali intr-o stire. Pe urma Gigi Becali intr-a doua stire. Gigi Becali intr-a treia stire. Adjudecat. O filmare si trei stiri. Dupa principiul sapte dintr-o lovitura. Dau repede pe Pro TV. Alte stiri. Si tot sportive. (Chiar, cum o fi o stire sportiva? O stire care face sport?!?) Ma rog, si cum ziceam, pe Pro TV. Gigi Becali intr-o stire. Gigi Becali intr-a doua stire. Gigi Becali intr-a treia stire. Adjudecat!

Gigi Becali este, practic, esenta stirilor sportive (care fac sport?!?) ale marilor televiziuni. Gigi Becali e-n toate. In cele ce sunt si-n cele ce maine vor rade la soare. Adevarul e ca personajul, in esenta lui, da toata savoarea stirilor sportive. I-a zis Becali lu’ Ciocoiu: "Esti un baiat cu un caracter frumos, DAR TREBUIE SA TERMINI CU INDOLENTA!" A mai comentat Becali alta data (adica in alta stire) ca cica in cutare are "mai incredere maxima decat toti fotbalistii mei". Stiu cum e, domnu’ Becali: vreti sa spuneti multe-multe-multe si vi se bulucesc cuvintele pe gura si ies toate alandala si nu mai intelegi nimic. E un fenomen frecvent si-mi place sa cred ca mai sunt si altii in situatia asta a noastra (caci, da, desi n-as vrea s-o recunosc, asta-i adevarul pur - sunt o balbaita).

Am observat ca modelul "Gigi Becali" este aplicat si in alte cazuri. Ingramaditi pe un fotbalist, reporterii il asasineaza cu intrebari de o rara ingeniozitate. Din care se face un mic intro pentru prezentator, dupa care se da pe post sincronul cu fotbalistul. Gata stirea! Chestia functioneaza in toate jurnalele de stiri sportive care fac sport?!? (nu-i asa ca va enervez?)

Dar Becali nu e singurul furnizor de stiri sportive. Noroc cu Adi Mutu, ca i-au luat gaborii carnetu’ de conducere ca sa vedem noi cum isi face politia romana treaba! Noroc ca s-au gasit unii sa-si faca tatuaje cu capul lui Adi Mutu ca sa puna si reporterita Pro TV o intrebare extazianta: "Si daca-l chema Paraschiveanu?" Ii recomand io un nume mai lung: Sternocleidomastoidianu. Pa!

×
Subiecte în articol: arte gigi becali gigi becali stire