x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale EXPERIENŢĂ HOLLYWOODIANĂ / Ştefan şi Andreea, un actor şi un amator

EXPERIENŢĂ HOLLYWOODIANĂ / Ştefan şi Andreea, un actor şi un amator

de Oana-Maria Baltoc    |    05 Mar 2009   •   00:00
EXPERIENŢĂ HOLLYWOODIANĂ / Ştefan şi Andreea, un actor şi un amator

Mult-trâmbiţatul film "A beautiful life", în care Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr interpretează roluri negative, ea o gagică frumoasă şi rea, iar el un proxenet care îi face viaţa amară actriţei Bai Ling, va rula de mâine în trei mari cinematografe bucureştene.



"Nu mişca! Îţi zbor creierii, băiete!", ţinteşte Zâna cu pistolul unul dintre personajele principale, după care demarează în trombă cu drogurile furate. La rândul său, Jack, personajul lui Ştefan Bănică Jr, îşi loveşte iubita (interpretată de Bai Ling) atunci când, curioasă, îndrăzneşte să-i pună întrebări despre afacerile pe care le derulează în lumea prostituţiei. Soţii Andreea Marin şi Ştefan Bănică au vorbit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre aventura trăită în Cetatea filmului, o provocare din care au avut foarte mult de învăţat. Din capul locului, Andreea Marin a vrut să evite orice încercare de a fi ridicată la rang de actriţă şi l-a corectat pe Radu Nicolau, preşedintele New Films International Romania, atunci când a prezentat-o ca atare. "S-a făcut o greşeală. Nu suntem doi actori din România, ci un actor şi un amator", a precizat Andreea, zâmbindu-i modestă soţului, prezent, de asemenea, la întâlnirea cu ziariştii. Impresionat de profesionalismul cu care se face film peste Ocean, Ştefan Bănică Jr a mărturisit că a acceptat un rol mic tocmai pentru a vedea cum se lucrează la Hollywood. Cele trei zile în care a muncit pe platourile de filmare din Los Angeles alături de soţia sa i-au confirmat încă o dată, dacă mai era nevoie, că românii mai au multe de învăţat despre disciplină şi profesionalism, lăsând deoparte faptul că în România nu există fonduri suficiente pentru a construi o adevărată industrie cinematografică. Ştefan Bănică a mărturisit că, dacă şansa îi va surâde vreodată, ar fi onorat să joace alături de Anthony Hopkins şi a povestit că regizorul Alejandro Chomski a modificat scena personajului pe care îl interpretează, după ce au avut ocazia să discute, în dorinţa de a i se potrivi cât mai bine. În ceea ce o priveşte pe soţia sa, actorul Ştefan Bănică s-a declarat convins de faptul că seriozitatea care o caracterizează o va ajuta în orice îşi va propune pe viitor, chiar şi legat de actorie.

BUGET DE 10 MILIOANE DE DOLARI
"O viaţă minunată", peliculă cu un buget de 10 milioane de dolari, spune povestea unei fete de 16 ani care rătăceşte pe străzi, interpretată de Angela Sarafyan, a lui Esther, o stripteuză care visează să devină cântăreaţă (interpretată de actriţa Bai Ling), şi a unui tânăr imigrant forţat de împrejurări să facă trafic de droguri.

NERECOMANDAT SUB 15 ANI
Pelicula, regizată de argentinianul Alejandro Chomski, este nerecomandată minorilor sub 15 ani, din cauza secvenţelor cu tentă sexuală, a violenţei şi a limbajului folosit, detalii necesare de altfel realizării unui tablou cât mai realist a lumii pline de pericole în care personajele încearcă să supravieţuiască. "A contat şi în ce poveste te implici, te expui. Pentru mine, personal, a contat foarte mult că nu este o poveste pur comercială, pe ideea hai să facem un film în care să punem puţină dragoste, puţină cafteală, acţiune şi să se vândă. Nu este aşa. Este un film cu tentă socială pronunţată, ce arată realitatea unor tineri care, cu siguranţă, este multiplicată de nu ştiu câte ori în ziua de astăzi. Aceşti tineri sunt doar doi dintre milioanele de tineri care au parte de abuzuri în copilărie, care se confruntă cu experienţa drogurilor, experienţă venită ca un compromis fără de care nu pot supravieţui. Probleme cu care se confruntă şi personajele principale din acest film, care îşi dau seama spre finalul filmului că singurul sentiment pur care îi poate depărta de trecutul lor întunecat este dragostea", a explicat Andreea Marin, unul dintre motivele pentru care a acceptat oferta New Films International.

×
Subiecte în articol: arte ştefan