x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expo Frida Kahlo la New York

Expo Frida Kahlo la New York

de Sebastian S. Eduard    |    02 Dec 2014   •   16:04
Expo Frida Kahlo la New York

Grădina şi atelierul artistei mexicane Frida Kahlo vor fi recreate în grădina botanică din New York, în 2015, cu prilejul unei rare expoziţii consacrate artistei şi legăturii sale cu natura.

Expoziţia “Frida Kahlo: Art, Garden, Life” va fi prima în peste 25 de ani dedicată exclusiv pictoriţei Frida Kahlo la New York. Programată în perioada 16 mai - 1 noiembrie 2015, expoziţia va fi dedicată “angajamentului pictoriţei cu natura în ţara sa natală”.Vizitatorii vor putea descoperi o versiune regândită a studioului şi grădinii sale din locuinţa artistei - “Casa Azul” din cartierul Coyoacan al capitalei Mexico City. Casa era renumită pentru coloristica sa, fiind vopsită complet în albastru cobalt.

Expoziţia va cuprinde deopotrivă pânze şi desene ale artistei, decedată la 13 iulie 1954 la vârsta de 47 de ani, după zeci de ani de suferinţă ca urmare a accidentului de autobuz din 17 septembrie 1925 în urma căruia a fost supusă unor numeroase intervenţii chirurgicale. A rămas celebră în special pentru autoportretele pe care le-a realizat şi pentru modul cum a integrat natura în picturile sale.

Frida Kahlo, al cărui talent nu a fost recunoscut decât după moartea sa, face astăzi parte dintre artiştii latino-americani cel mai bine cotaţi. În 2006, pictura sa “Roots” (1943) a fost vândută la licitaţie pentru suma de 5,6 milioane de dolari.

×