x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziţiile Oravitzan

Expoziţiile Oravitzan

de Carmen Anghel    |    14 Mai 2013   •   15:57
Expoziţiile Oravitzan

Silviu Oravitzan, artistul cu “ rădăcinile în arta bizantină, în arta religioasă a Răsăritului creştin-ortodox” va expune la Bucureşti şi la Mogoşoaia.
Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi Muzeul de Artă din Timişoara ne invită să luăm parte la evenimentele expoziţionale ORAVITZAN, care vor avea loc la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, din 17 mai până în 23 iunie 2013, şi la Palatul Mogoşoaia, din 20 mai până în 30 iunie 2013.

Silviu Oravitzan, născut în 1941, la Ciclova Montană, judeţul Caraş-Severin, a acumulat în palmaresul său artistic, în ultimii 35 de ani, participări expoziţionale internaţionale şi naţionale de mare prestigiu. Opera sa se află răspândită în nenumărate colecţii muzeale şi private din Statele Unite (Muzeul de Artă Catolică de la New York, unde a expus alaturi de îngerii din bronz ai lui Dali),  Marea Britanie, Franţa, Germania, România, Suedia, Austria, Italia.

Iubeşte tradiţia dar “Să nu se sperie colegii mei mai tineri!, spune artistul. Nu sunt un bătrân cu idei fixe! Tradiţia, la care trimite preocuparea pentru simbol, nu înseamnă tradiţionalism. Adică un ism printre altele. Înţeleasă corect, Tradiţia este capabilă să foreze originea non-umană a umanităţii, să acceseze memoria paradisiacă.(...)” (http://oravitzan.ro)

Vernisajele vor avea loc joi, 16 mai 2013, ora 18:00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi duminică, 19 mai 2013, ora 18:00, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti.

×