x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Facebook, operă de artă

Facebook, operă de artă

de Roxana Jianu    |    06 Oct 2012   •   00:17
Facebook, operă de artă

În cadrul evenimentului "Zilele Bucureştiului”, în septembrie, s-a înscris un eveniment al Uniunii Artiştilor Plastici din România cu scopul de promovare a artelor vizuale, ca valori culturale şi patrimoniale.

Proiectul cultural Arte în Bucureşti 2012 s-a desfăşurat la Galeria Centrul Artelor Vizuale (Căminul Artei).

Aflat la cea de-a treia ediţie, proiectul are ca scop promovarea artelor vizuale, ca valori culturale şi patrimoniale. Cu ajutorul acestuia, bucureştenilor li se vor face accesibile cele mai noi creaţii ale artiştilor vizuali profesionişti. Această expoziţie cuprinde lucrări din domeniul arte plastice, arte decorative şi multimedia.

Mai mulţi membri ai Uniunii Artiştilor Plastici (U.A.P.) din România şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, precum şi invitaţi speciali au participat la proiect. Printre aceştia se numără Carmen Apetrei, Vlad Basarab, Marijana Bitulescu şi mulţi alţii.

Dintre lucrările expuse amintim: "Capricii”, realizată de Sgarbura Gabriela, "Red” de Chiobaş Ilie, "Antropotopie” – Mihail George-Paul, "Adam şi Eva” – Andrei Bălan şi "Escape from reality” de Segărceanu Lucia. Una dintre lucrările care a adunat cei mai mulţi curioşi este "Facebook”, operă comentată de mai toţi tinerii prezenţi la vernisaj.

Galeriile participante la eveniment sunt Simeza, Orizont, Centrul Artelor Vizuale (Căminul Artei) şi Atelier 35 şi spaţiul expoziţional de la Biblioteca Naţională a României. Lucrări ale artiştilor din cadrul proiectului sunt expuse atât la Căminul Artei unde a avut loc vernisajul, cât şi în toate galeriile participante,  amintite mai sus. Proiectul a fost lansat cu succes în luna noiembrie a anului 2008, iubitorii de artă bucurându-se de acesta şi în luna octombrie a anului 2010, când a avut loc cea de-a doua ediţie.
Expoziţiile sunt deschise până la 6 octombrie 2012.

×