x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Feminista de tip nou

Feminista de tip nou

de Luiza Moldovan    |    01 Apr 2009   •   00:00

Aud că UE a dat o lege prin care interzice apelativele "doamnă" şi "domnişoară" pe motiv că sunt discriminatorii. Foarte bine, asta merităm!



Să ni se spună "fă". Sau chiar "fă, proasto". Degeaba se luptă feministele astea cu mustaţă şi cu păr pe piept, că tot n-or să reuşească nimic. Mai bine să se preocupe de cariera lor, de succesul lor, de contul lor în bancă, de ambiţiile şi de încăpăţânarea lor în a demonstra că sunt egalele bărbaţilor. Le urăsc sincer pe feministe, pentru că m-au eliberat fără ca măcar să cer asta şi fără ca măcar să mă fi simţit vreodată încarcerată. Feministele sunt nişte proaste uşor de manipulat, care cred că dacă se urcă cu tocurile pe o grămadă de "succesuri" le-au dat cu flit bărbaţilor. Pentru că s-au eliberat din sclavie, stau la serviciu douăşpe ore şi sunt foarte încântate de asta. Cum o fi să fii liber, dar de fapt să nu fii liber? Şi, dacă sunt aşa de feministe şi de cu nasul-pe-sus, de ce nu dau la strung cot la cot cu bărbaţii? Şi de ce se bucură ca proastele de opt martie?

"Fată, e ziua noastră, fată, să ne bucurăm!". Bleah. Nu mă bucur deloc că nişte retardate frustrate mi-au câştigat mie, peste timp, dreptul la muncă. Şi de ce au tupeul să comenteze atunci când un bărbat nu le oferă locul în metrou? Acum avem de-a face cu un alt fel de feministă. Feminista de tip nou e mult mai versată şi mai agilă în modul în care-şi gestionează discursul, dar, dacă stai să-i faci o analiză pe text, te doare capu'. E obsedată de carieră şi de bani. Vrea mulţi, mulţi bani. Nu are iubit, are partener.

Ca pe Animal Planet. Feminista de tip nou arborează tupeul şi înflăcărarea ca să-şi mascheze incompetenţa. Ca şi cum lumea numai de ea n-are chef. Feminista de tip nou e cam proastă. Prin urmare, oricât de idioată e legea asta a Uniunii Europene, care ţine cu orice preţ să ne transforme într-o turmă fără identitate, oricât de idioată, spun, e legea asta cu apelativele, feminista de tip nou o merită.

Nu i-a plăcut să fie o doamnă, atunci să fie o persoană cu un număr personal de identificare. Merită să i se spună "fă", deşi cred că şi asta sună mult prea drăguţ pentru ea.

Ar trebui, de fapt, să fie chemată după CNP. Asta merită feminista de tip nou.

×
Subiecte în articol: arte feminista