x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Festivalul de la Veneţia - Clooney şi Pitt, în roluri de idioţi, în "Burn After Reading" (video)

Festivalul de la Veneţia - Clooney şi Pitt, în roluri de idioţi, în "Burn After Reading" (video)

28 Aug 2008   •   00:00

Mostra veneţiană a debutat miercuri într-o notă relaxată, cu proiecţia celei mai recente realizări a fraţilor Coen, "Burn After Reading", o comedie delirantă ce distruge aerul de glamour al lui Brad Pitt şi George Clooney, care interpretează, în film, roluri ridicole.



Mostra veneţiană a debutat miercuri într-o notă relaxată, cu proiecţia celei mai recente realizări a fraţilor Coen, "Burn After Reading", o comedie delirantă ce distruge aerul de glamour al lui Brad Pitt şi George Clooney, care interpretează, în film, roluri ridicole.

Deşi mai modest decît pelicula sumbră "No Country For Old Men", parabolă a declinului moral al Americii, ce a avut premiera la Cannes în 2007 şi a fost recompensată cu patru Oscaruri, filmul "Burn After Reading" este realizat, însă, cu aceeaşi măiestrie.
Ovaţionaţi de fanii care au aşteptat să primească autografe, lîngă covorul roşu, cei doi actori hollywoodieni au monopolizat atenţia publicului, alături de Ethan şi Joel Coen şi de partenerele lor din film, scoţiana Tilda Swinton  şi americanca Frances McDormand.

O parodie a filmelor de spionaj, un amestec de sex, thriller şi umor negru marca fraţilor Coen, "Burn After Reading" este o comedie scrisă pentru a reuni actori celebri în roluri de "cretini simpatici", după cum au declarat cei doi regizori în cadrul unei conferinţe de presă.

"Am realizat trei filme împreună cu fraţii Coen, cele pe care ei le numesc «trilogia idioţilor», printre care se numără «O'Brother», realizat în 2000 şi «Intolerable Cruelty», lansat în 2003", a declarat Clooney, afişînd eternul său zîmbet cuceritor.

"De mult timp voiam să fac un film cu cei doi regizori şi am fost foarte fericit cînd m-au solicitat", a declarat Brad Pitt. "Dar, cînd am citit scenariul, nu am fost sigur că acel rol, scris pentru mine, este prea flatant".

În "Burn After Reading", Brad Pitt, răsfăţat al revistelor glamour, simbol al stilului şi unul dintre cei mai celebri actori de la Hollywood, joacă rolul lui Chad, un băiat drăguţ, fără pic de creier, care poartă pantaloni scurţi mulaţi.

Profesor de fitness într-o sală de sport dintr-o suburbie a Washingtonului, Chad o are drept colegă pe Linda (Frances McDormand), o celibatară care vizează "să îşi optimizeze potenţialul" cu ajutorul chirurgiei estetice. Cei doi se aliază într-un plan de a-l şantaja pe agentul CIA Osborne Cox (John Malcovich).

Avînd în posesie un CD al lui Osbourne, despre care cei doi cred că ar conţine informaţii confidenţiale, ei încearcă să îl şantajeze pe agent, fără să ţină cont de faptul că acesta tocmai a ieşit de la dezalcolizare.

Acesta, aflat în conflict deschis cu soţia sa, Katie (Tilda Swinton), care are o relaţie extraconjugală cu Harry (George Clooney), un seducător care îşi alege victimele pe internet, Osborne se dovedeşte a fi o pradă mai greu de prins decît era anticipat.
Actorii scot ce este mai bun din rolurile lor comice, în special Frances Mc Dormand, laureată a premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă, în 1996, pentru rolul său în "Fargo", realizat tot de fraţii Coen.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: arte after burn after