x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Festivalul George Enescu - Pregătirile, spre final

Festivalul George Enescu - Pregătirile, spre final

de Ramona Draghici    |    02 Iul 2008   •   00:00

Cu toate că ediţia a XIX-a a Festivalului Internaţional "George Enescu" se va desfăşura între 30 august şi 26 septembrie 2009, pregătirile pentru eveniment sînt aproape finalizate.



Cu toate că ediţia a XIX-a a Festivalului Internaţional "George Enescu" se va desfăşura între 30 august şi 26 septembrie 2009, pregătirile pentru eveniment sînt aproape finalizate.

Declaraţia a fost făcută de Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii şi Cultelor, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. "Festivalul «George Enescu» este cea mai importantă manifestare de gen pe care o găzduieşte România. Am avut privilegiul să fiu cel care a gestionat acest festival în ultimii doi ani şi îmi revine tot mie sarcina de a mă ocupa şi de ediţia cu numărul XIX", a declarat Iorgulescu, adăugînd: "În acest moment, vă pot spune că mai bine de 95% din ediţia din 2009 a fost finalizată". În ceea ce priveşte programul muzical, ministrul a spus că vor fi opere "de căpătîi" ale maestrului şi, de asemenea, va fi prezentată publicului capodopera "Oedipe", într-o coproducţie cu Opera din Toulouse.

BUGET DE 7 MILIOANE DE EURO.
În ceea ce priveşte finanţarea evenimentului, al cărui director artistic este Ioan Holender (foto), ministrul Iorgulescu a precizat că bugetul ediţiei din 2009 este identic cu cel din 2007, în jur de 7 milioane de euro, din care se speră ca 30% să fie acoperit prin sponsorizări. Festivalul este organizat de Guvernul României, prin Ministerul Culturii şi Cultelor, împreună cu Artexim, sub înaltul patronaj al Preşedinţiei.

×
Subiecte în articol: arte