x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Fete bogate, fete sarace

Fete bogate, fete sarace

25 Ian 2005   •   00:00

Se pare ca "trocul" a devenit subiect preferat cand vine vorba despre reality-show-uri. S-au facut schimb de mame, schimb de job-uri, schimb de locuinte. Acum se face schimb de clase sociale.

ADRIANA PADURARU

DIFICULTATE. "Iepurasul" Natalie Denning era obisnuita in postura de clienta, nu de coafeza
Producatorii de la ITV (Marea Britanie) au realizat "Poor Little Rich Girls" (adica "Saracele fete bogate"), in care sase fete provenind din clase sociale diferite fac schimb de case, familii, slujbe si prieteni timp de o saptamana. Katie Wakefield din Liverpool este coafeza. Ea a facut schimb cu Natalie Denning din Chelsea, un fotomodel de succes ales "Playmate-ul anului" in UK. Kirree provine dintr-o familie de fermieri din Isle of Man si a facut schimb cu Alice Simpson, din Sloane. Leanne canta intr-o formatie in Wannabe. Ea a "inlocuit-o" pe Charlotte, o tanara care se preumbla prin aceleasi cercuri ca si Printul William.

SCHIMB 1. Katie castiga 70 de lire sterline pe saptamana si locuieste impreuna cu parintii intr-un cartier sarac din Liverpool. De meserie coafeza, ea isi petrece ziua in picioare, aranjand parul clientilor si facand curatenie . Rupta de oboseala, se intoarce seara in sanul familiei. Din cand in cand, isi mai incearca norocul la bingo. Asa se desfasoara o zi din viata lui Katie. Asta a asteptat-o pe playmate-ul britanic Natalie Denning. Faimosul "iepuras" cheltuieste pe saptamana 7.000 de lire pentru haine, sampanie, tratamente cosmetice.

SCHIMB 2. Kirree nu a trait departe de familia sa din Isle of Man. Ea isi petrece toata ziua in noroi si balegar, avand grija de cele 600 de vite si 800 de oi. Venitul ei este de 100 de lire pe saptamana. Stie foarte bine ce are de facut. In schimb, Alice este foarte nehotarata. Nu stie daca sa-si petreaca dupa-amiaza la un ceai cu prietenele, la un cocteil sau sa mearga la cumparaturi. A trait in lux de mica si a schimbat mai multe job-uri. Principalul motiv: ii place sa leneveasca. Prietenul ei cel mai bun este un Chihuahua dotat cu zgarda cu diamante.

SCHIMB 3. Leanne este leftera. Noroc cu cei doi frati ai sai, care o ajuta sa-si indeplineasca visul: o cariera muzicala de succes. Ea are o trupa - Sirens - pe care o vede urmasa formatiei All Saints. Suma saptamanala de bani care ii revin nu depaseste 10 lire. Nu acelasi lucru se poate spune despre Charlotte. Ea a fost educata la colegiul Cheltenham Ladies. Nu-i lipseste nimic. Isi petrece timpul jucand polo si se "invarte" cam prin aceleasi locuri cu printul William. Asta nu a impiedicat-o insa sa invete cu ardoare pentru a deveni un bun jurnalist. Pentru a va mai da un exemplu de lux, va spunem ca Mohamed Al Fayed i-a facut un "mic" favor. A invitat-o sa deschida, alaturi de Richard Gere, sezonul de reduceri la Harrods.

MISIUNI
Este lesne de inteles ca "fetele sarace" nu au avut probleme. Mai greu le-a fost celorlalte sa intre in pielea celor care isi duc viata de pe o zi pe alta. Natalie Denning nu prea a facut fata in salonul de coafura, fiind obisnuita sa i se aplice tratamente cosmetice si nu invers. Cel mai mult a deranjat-o faptul ca a trebuit sa spele, iar unghiile ei nu erau obisnuite. Charlotte s-a descurcat. A dus ea dorul intalnirilor cu cei pe care familia "adoptiva" ii vede doar la televizor, dar si-a indeplinit "misiunile". Cel mai bine s-a descurcat, contrar tuturor asteptarilor, Alice Simpson. Ea a avut cea mai grea misiune. Dar nu a schitat nici un gest nici cand a trebuit sa curete grajdurile, nici cand a trebuit sa ajute la strangerea oilor in tarc.
×
Subiecte în articol: arte schimb