x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fosta directoare a Centrului Pompidou, condamnată pentru cheltuirea a peste 20.000 de euro pentru taxi

Fosta directoare a Centrului Pompidou, condamnată pentru cheltuirea a peste 20.000 de euro pentru taxi

15 Apr 2016   •   19:06
Fosta directoare a Centrului Pompidou, condamnată pentru cheltuirea a peste 20.000 de euro pentru taxi

Agnes Saal, fostă directoare a Centrului Pompidou din Paris, a fost condamnată vineri la trei luni de închisoare cu suspendare şi plata unei amenzi de 3.000 de euro pentru deturnare de fonduri după ce a cheltuit 23.851 de euro pe taxi între 2012 şi 2014, când s-a aflat la conducerea acestui renumit muzeu din capitala franceză, informează EFE.

Aceasta este a doua sentinţă de acest gen primită de Agnes Saal în termen de numai câteva zile, ea recunoscându-şi vinovăţia în ambele cazuri.

Nu mai târziu decât luni 11 aprilie, ea a fost amendată cu 4.5000 de euro pentru plata a 40.915 de euro pentru deplasări cu taxiul în cele zece luni în care a ocupat funcţia de preşedinte al Institutului Naţional al Audiovizualului din Franţa (INA). Suma echivalează cu valoarea unui abonament pe 55 de ani pentru transportul public din regiunea pariziană.

Această situaţie a fost descoperită în urmă cu un an, iar ministrul de atunci al culturii, Fleur Pellerin, a cerut imediat demisia doamnei Saal. AGERPRES

×
Subiecte în articol: agnes saal centrul pompidou