x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “Gala Baletului Rus” are avizul OPC şi nu s-a anulat!

“Gala Baletului Rus” are avizul OPC şi nu s-a anulat!

de Dana Andronie    |    02 Oct 2008   •   00:00
 “Gala Baletului Rus” are avizul OPC şi nu s-a anulat!

Turneul “Gala Baletului Rus” şi-a schimbat doar protagoniştii, nu a fost anulat! Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) şi-a dat avizul pentru o nouă distribuţie scenică, dar tot cu vedete ale Balşoi Teatr.

Turneul “Gala Baletului Rus” şi-a schimbat doar protagoniştii, nu a fost anulat! Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) şi-a dat avizul pentru o nouă distribuţie scenică, dar tot cu vedete ale Balşoi Teatr.

Explicaţie: la 15 octombrie, la Moscova, trebuia să fie un spectacol în cinstea Revoluţiei Franceze. Acesta s-a amânat la 18 octombrie, când la Bucureşti are loc “Gala Baletului Rus”. Organizatorii au fost nevoiţi să schimbe o parte din “garnitură”. Astfel că, pentru spectacolul de mâine de la Iaşi, vor evolua vedetele Irina ZIBROVA, Dmitry RYKHLOV, Ana IVANOVA, alături de prim-balerini de la Teatrul COROANA BALETULUI RUS (în frunte cu directorul acestuia, Anatol EMILIANOV), Baletul clasic “C.TACIKIN” – Sankt Petersburg, Teatrul de balet – Sankt Petersburg, Teatrul Stanislavski şi Nemirovici-Dancenko, Teatrul Mic şi Teatrul Naţional de Operă şi balet din Moscova.

Discernămănt

“Gala Baletului Rus” face parte din proiectul cultural “ARTA CONTRA DROG”, iar recitalurile vor fi dintre cele mai cunoscute spectacole de balet: “Lacul lebedelor”, “Corsarul”, “Spărgătorul de nuci”, “Don Quijote”, “Spartacus”, “Gissele”, “Şeherezada”, “Carmen” şi “Frumoasa din Pădurea Adormită”. Traseul va trece prin mai multe oraşe: Suceava – 4 octombrie, Bacău – 5 octombrie, Piatra-Neamţ – 6 octombrie, Târgu-Mureş – 7 octombrie, Bistriţa – 8 octombrie, Zalău – 9 octombrie şi Bucureşti – 18 octombrie, la Sala Palatului.

Există totuşi un spectacol care s-a amânat. Din lipsă de plătitori de bilete. Este vorba despre “Stelele Baletului Rus”, care are alt organizator. Confuzia creată de asemănarea de nume nu a păcălit însă publicul. Asta ar trebui să fie o lecţie pentru organizatorii de spectacole. Păgubosul nărav românesc al copierii, bazat pe convingerea că publicul este ignorant, poate avea efecte contrarii. Mai ales când este vorba despre un public de nişă, organizatorii ar trebui să ţină cont că acesta este informat şi are discernământ. Dovadă: biletele de la “Gala Baletului Rus” s-au vândut, iar cele de la “Stelele Baletului Rus”, nu!

×
Subiecte în articol: arte octombrie baletului baletului rus