x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "George Enescu", un festival de talie internaţională

"George Enescu", un festival de talie internaţională

de Ramona Draghici    |    04 Sep 2007   •   00:00

Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu" a devenit unul de talie internaţională. Potrivit lui Ioan Holender, directorul celei de-a XVIII-a ediţii, "din punct de vedere calitativ, al calităţii invitaţilor, al oaspeţilor, stăm mult mai bine decăt alte festivaluri recunoscute din lume".


Deşi Enescu reprezintă in opinia lui Holender o importantă personalitate umanistă, festivalul nu este ca la Bayreuth, unde se prezintă numai lucrări ale lui Wagner, ci spectacolele sunt produse de mai multe companii, astfel incăt să "reflectăm aspectele multiple ale lui Enescu", afirmă Holender.


Festivalul "George Enescu" a debutat la Sala Palatului cu un spectacol ce a cuprins arii din opere celebre, ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, apreciind că această a XVIII-a ediţie a evenimentului va fi una dintre cele mai bune de pănă acum. Festivalul va continua la Bucureşti, precum şi in alte oraşe mari din ţară pănă la 23 septembrie. Programul evenimentului cuprinde 35 de lucrări din creaţia lui Enescu.

×
Subiecte în articol: arte enescu