x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Harry Potter a umplut Sala Radio

Harry Potter a umplut Sala Radio

03 Dec 2007   •   00:00
Harry Potter a umplut Sala Radio

Fanii seriei Harry Potter au umplut sămbătă seara Sala Radio, pentru a participa la ceea ce organizatorii au anunţat ca fiind cea mai importantă lansare de carte a anului 2007.

Fanii seriei Harry Potter au umplut sămbătă seara Sala Radio, pentru a participa la ceea ce organizatorii au anunţat ca fiind cea mai importantă lansare de carte a anului 2007. Volumul "Harry Potter şi talismanele morţii", ultimul din celebra serie scrisă de J.K. Rowling incununează aventurile micuţului vrăjitor şi a fost primit cu urale de toţi cei prezenţi. Seria Harry Potter, cea mai bine văndută din istoria genului fantasy, a fascinat milioane de cititori, reuşind să ofere una dintre poveştile cele mai frumoase din istoria literaturi. "Harry Potter şi talismanele morţii", cel de-al şaptelea volum al seriei de succes, a fost lansat concomitent, in aproape 80 de ţări, la 21 iulie 2007. Pănă acum, prima ediţie a cărţii s-a văndut in 12 milioane de exemplare doar in SUA, dar fanii lui Harry Potter din Ro-mănia au contribuit şi ei. 1,5 milioane de exemplare au fost cumpărate in primul week-end, demonstrănd pasiunea investită de copii in această legendă modernă.

MAGIE. De ziua Romăniei, oamenii s-au străns la Sala Radio pentru a participa la o lansare de poveste. In traducerea Ioanei Iepureanu, volumul final al seriei a fost aşteptat de tinerii vrăjitori, care s-au intrecut in costume, incercănd să căştige unul dintre premiile puse la bătaie de organizatori. La ora 00:00, momentul mult aşteptat a sosit. Volumul şapte al seriei a fost cumpărat de cei prezenţi, care s-au abţinut cu greu să nu il răsfoiască pe loc. Petrecerea a fost incununată de concursul de costume, iar atmosfera specifică universului de la Hogwarts i-a fascinat pe cei mici, care au aplaudat la fiecare intervenţie a unor personaje ca Hagrid, Harry, Ron sau Hermione

×
Subiecte în articol: arte harry potter harry potter