x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Harry Potter - Magie in Romania

Harry Potter - Magie in Romania

de Miruna Mihalcea    |    05 Iul 2005   •   00:00

La mijlocul lunii iulie, fanii din Romania ai lui Harry Potter vor avea ocazia sa se-ntalneasca cu minunata lume magica de la scoala de vrajitorie Hogwarts chiar la ei acasa.

Pentru asta nici nu e nevoie de cine stie ce masina fermecata, ci doar de un mijloc de transport in comun care sa-i lase cat mai aproape de Libraria Carturesti din Capitala.

LANSARE. Strada Arthur Verona va deveni pietonala peste week-end, transformandu-se intr-un centru de distractie si voie buna pentru toti cei care vor participa la petrecerea de lansare a celui de-al 6-lea volum al lui J.K. Rowling. Care, apropo, va fi si ea prezenta. Organizatorii vor proiecta pe un ecran imens, din zona, imagini cu autoarea, prezentand lectura unor pasaje din noul volum, la Castelul din Edinburgh.

VAMPIRI. Cu aceasta ocazie, vor fi puse in scena si cateva pasaje ale volumului. Pe parcursul povestii lui Harry Potter si a micutilor vrajitori in devenire, de la Hogwarts, Romania apare de cateva ori drept centru de studiu al dragonilor si vampirilor, motiv pentru care un fan din Marea Britanie al lui Harry Potter vine aici, interpretand o ruda a personajului Charlie, pentru un curs de specializare in "vampirologie".

×
Subiecte în articol: arte harry potter