x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Harry Potter VI a venit si la noi

Harry Potter VI a venit si la noi

de Claudia Daboveanu    |    18 Iul 2005   •   00:00
Harry Potter VI a venit si la noi

Romania a participat vineri spre sambata noaptea la lansarea simultana a volumului VI din seria "Harry Potter". Eveniment transmis in direct pe tot Globul.

Pe o raza de cateva sute de metri in jurul Librariei Carturesti din Capitala, vineri noaptea, incepand de pe la ora 10:00, n-aveai loc s-arunci un ac. Tanci cu parintii si bunicii de mana, veniti din toata tara, vanzatori de potiuni magice, pelerine si palarii de vrajitor, globuri si sticlute necesare la ritualul "magiei"...

SUSPANS. Punctul culminant a fost momentul in care s-a intrerupt curentul. Copiii mai micuti erau convinsi ca lumina a disparut datorita (sau din cauza?) formulelor magice. Numai ca in 10 minute totul s-a animat, lumea astepta nerabdatoare deschiderea cutiilor cu ultimul volum al scriitoarei J.K Rowlings, "Harry Potter and the Half-Blood Prince", titlu tradus (dupa ureche) de unii "Printul-Mal", de altii "Printul cu sange amestecat".

J. K. ROWLING. "Mamica" lui Harry Potter, la castelul din Edinburgh, in noaptea lansarii celui de-al saselea volum

VARIANTE. Avand in vedere ca a aparut doar editia originala, in engleza, a cartii, vom putea afla varianta definitiva abia in noiembrie, cand cartea va fi tradusa in romana. Pana atunci, cei 400 de norocosi care s-au ales cu ea au scos din buzunare (evident, ale parintilor) 800.000 de lei vechi.

Peste doua saptamani, un nou transport de carti va sosi de la Londra, iar exemplarul va costa un million. Pana la ora 2:00, cand s-au deschis cutiile care au iesit dintr-o masina "Ford Anglia", exact ca-n carte, numai ca alba, copiii cu ochelari pictati a la Daniel Radcliffe au baut polipotiuni magice - citeste ceai de fructe - cu proprietatea de "a te transfosma in oricine vrei", iar artistii portughezi au jonglat cu focul, sporind emotia serbarii pana dupa ora 3:00 din noapte.

EDINBURGH
In noaptea lansarii celui de-al 6-lea volum din seria "Harry Potter", scriitoarea J.K. Rowling s-a aflat la castelul din Edinburgh pentru a citi fragmente din noua carte unui grup de 70 de micuti. Castelul medieval a devenit, pentru o noapte, chiar scoala de farmece si vraji Hogwarts. Momentul propriu-zis al lansarii a fost trait pretutindeni la fel, ecrane imense proiectand imagini din inima Hogwarts-ului special amenajat pentru aceasta ocazie. (Miruna Mihalcea)
×
Subiecte în articol: arte harry potter