x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “Henwood Library – Din dragoste de carte şi de arte”, la Galateca

“Henwood Library – Din dragoste de carte şi de arte”, la Galateca

de Luminita Ciobanu    |    10 Mai 2013   •   19:25

Galeria Galateca invită publicul iubitor de frumos la o expoziţie deosebită: “Henwood Library – Din dragoste de carte şi de arte”- o întâlnire inedită cu artistul britanic Simon Henwood, într-un proiect multimedia, prezentat în premieră în România.

Pe Simon Henwood îl descoperi treptat: boem, complex, cu o imaginaţie uluitoare, deopotrivă melancolică şi întunecată. Chiar şi atunci când face ilustraţii pentru cărţile pentru copii, Simon rămâne critic, plin de umor şi... foarte real. Multidisciplinar, abordează orice limbaj artistic cu aceeaşi efervescenţă şi pasiune.

Simon Henwood a expus în galerii de renume, precum MOMA (NYC), UCLA Hammer Museum (LA) sau Galeria Sophie Sheideker(Paris), a fost forţa creatoare din spatele campaniei Rihannei - pentru albumul «Rated R» -  şi al turneului de promovare “Last Girl On Earth”. A colaborat cu Kanye West, ca director de creaţie pentru albumul "Graduation" şi  pentru turneul de promovare "Glow In The Dark".  A regizat videoclipul melodiei “Love Lockdown”. Cel mai recent, a colaborat cu Alicia Keys. A pictat peste 250 de tablouri în ultimii doi ani. Unul dintre proiectele de suflet ale lui Simon Henwood este editura Henwood Library, pornită din dragoste pentru cărţi şi artişti, cu o selecţie de titluri de prestigioase precum «The Americans» – de Robert Frank, "There for the Grace of God"– de Simon Henwood, Thixotropy - Berend Strik, etc.

Vernisajul “Henwood Library – Din dragoste de carte şi de arte” - care va cuprinde picturi, ilustraţii, animaţii, videoclipuri, muzică şi cărţi - are loc joi, 16 mai, orele 19:30. Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 16 mai – 16 iunie.

×