x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale History: începe "Vikingii”

History: începe "Vikingii”

de Sebastian S. Eduard    |    19 Oct 2013   •   17:23
History: începe "Vikingii”

Luni, 21 octombrie ora 22:00, History ne propune primul episod din serialul "Vikingii”. Departe de a fi un documentar în stilul clasic al produselor difuzate de astfel de canale, "Wikingii” este un serial artistic de nouă episoade care descrie lumea acestor războinici, comercianţi şi exploratori ai Evului Mediu - nu din perspectiva unui străin, ci prin ochii societăţii vikinge. Cu toate că serialul "Vikingii” abundă în conflicte, lupte şi vărsare de sânge, caracteristice acelor vremuri extrem de dure, în inima poveştii se află saga unei familii. Serialul urmăreşte aventurile lui Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel), un bărbat plin de iniţiativă, care încearcă permanent să-şi depăşească limitele şi să descopere noi lumi care aşteaptă să fie cucerite. 
Serialul prezintă şi credinţele religioase ale vikingilor, ultimii păgâni din istorie, care se închinau zeilor antici precum Odin, Thor, Freya şi Loki.

"Avem un consilier istoric, Justin Pollard, care face parte din echipa de producţie, iar el are rolul de a asigura acurateţea istorică a serialului, de la costume la recuzită”, explică un reprezentant A+E Networks UK. "Deoarece nu există nicio înregistrare scrisă din această perioadă de timp (acţiunea având loc în Evul Mediu Întunecat, secolul al VIII-lea), nimeni nu deţine informaţii 100% corecte şi concrete cu privire la această eră a istoriei. VIKINGII este o dramă scrisă şi bazată pe cele mai bune dovezi şi surse posibile. Multe dintre personaje, inclusive Ragnar şi Earl Haraldson, se bazează pe povestea unor oameni reali din istorie sau reprezintă o compilaţie a mai multor figure istorice. (Sebastian S. Eduard)


Citiţi mai jos, în exclusivitate un interviu cu un reprezentant A+E Networks UK.


Personajele din VIKINGII au existat din punct de vedere istoric?
Avem un consilier istoric, Justin Pollard, care face parte din echipa de producţie, iar el are rolul de a asigura acurateţea istorică a serialului, de la costume la recuzită. Deoarece nu există nicio înregistrare scrisă din această perioadă de timp (acţiunea având loc în Evul Mediu Întunecat, secolul al VIII-lea), nimeni nu deţine informaţii 100% corecte şi concrete cu privire la această eră a istoriei. VIKINGII este o dramă scrisă şi bazată pe cele mai bune dovezi şi surse posibile. Multe dintre personaje, inclusive Ragnar şi Earl Haraldson, se bazează pe povestea unor oameni reali din istorie sau reprezintă o compilaţie a mai multor figure istorice.

De ce sunt atât de importante dramele istorice astăzi?
Este clar că publicul este atras de tematica istorică de la televizor şi din filme (de exemplu Downtown Abbey, Mad Men, Lincoln, Argo). Telespectatorii îşi doresc cu ardoare poveşti despre trecut. Credem că astfel vor fi dornici să vizioneze programe captivante, bazate pe evenimente care s-au întâmplat cu adevărat.

Se va dedica HISTORY® pe termen lung programelor bazate pe scenarii? Există şi alte seriale în curs de pregătire? Ce mix de programe previzionaţi că va avea HISTORY® în următorii cinci ani?
Nucleul de programe al reţelei noastre îl constituie serialele de tip "reality” —ele ne-au consacrat şi vrem să le păstrăm ca fiind esenţa noastră. Dorim să putem spune poveşti ale istoriei pe orice platformă, marcând prin programele bazate pe scenarii o evoluţie firească pentru noi. Este o componentă importantă a "arsenalului” nostru.

Va atrage serialul VIKINGII un public mai tânăr? De ce?
Da, credem că serialul va rezona cu adevărat cu publicul tânăr, de sex masculin - serialul are scene intense de luptă, mitologie şi personaje puternice. Dar va prezenta, de asemenea, o invitaţie către o audienţă mai largă – serialul are la bază cronica unei familii, care va atrage astfel şi publicul feminin.

Ce obiective aveţi pentru VIKINGII?
Sperăm ca VIKINGII să atragă un public solid, cât mai larg.

Care a fost bugetul pentru VIKINGII? Se compară cu bugetul unui reality show?
Nu dorim să discutăm despre bani sau cifre financiare. Cu toate acestea, putem spune că am realizat o producţie epică memorabilă, comparabilă cu alte seriale de acest tip.

Cât timp au durat filmările?
Am filmat în Irlanda din iunie până în octombrie 2012 - aproximativ 5 luni.

×
Subiecte în articol: history serial wikingii