x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Imprimeuri şi culori psihedelice

Imprimeuri şi culori psihedelice

de Ema-Augusta Banu    |    24 Iun 2010   •   00:00

Nou-lansată la Gaia Boutique Club, colecţia toamnă-iarnă 2010-2011 “Episod 1 – Nensha”, realizată de Laura Lazăr, a surprins prin stilul eclectic şi nonconvenţional, devenit deja o semnătură a designerului.



Nensha înseamnă puterea de a-ţi transpune gândurile în imagini, aidoma unor fotografii proiectate de potenţialul spiritual al fiecăruia dintre noi. O căutare a unor metode alternative de definire a artei, într-un viitor pe care îl putem simţi mai îndepărtat sau mai apropiat, în funcţie de intensitatea cu care ne raportăm la lumea gândurilor noastre.

Colecţia în sine a stat, după cum mărturiseşte creatoarea, sub auspiciile pop-art-ului, ale imprimeurilor şi culorilor psihedelice, ceea ce a făcut dintotdeauna statement-ul creaţiilor sale. De la tercot la bumbac şi jerse, materialele naturale au dat tonul, în vreme ce, din punct de vedere cromatic, negrul a alternat cu culorile neon, atât de celebre în anii '80. Tot în spiritul acestor ani, designerul s-a jucat cu liniile, mizând pe tăieturile mulate, dar şi pe volumele accentuate în partea de sus. Nu au lipsit rochiile, însă foarte prezentă este salopeta optzecistă, scurtă sau lungă. Astfel, în viitorul sezon rece, femeile pot îndrăzni să aleagă haine foarte strâmte, culori intense sau texturi metalice, avangardiste.

Pentru a se evidenţia latura nonconvenţională, în locul clasicului podium şi al manechinelor, creatoarea a ales o expoziţie cu manechine de plastic, cât şi prezentarea colecţiei pe suport video - un scurt film ce a avut-o ca protagonistă pe modelul internaţional Maria Teiu (Nensha). Atmosfera a fost întreţinută de Tom Wilson, unul dintre cei mai la modă DJ şi critic muzical al momentului.

×
Subiecte în articol: arte