x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale In Memoriam Sorin Stoica (1978-2006)

In Memoriam Sorin Stoica (1978-2006)

de Mihai Stirbu    |    29 Ian 2008   •   00:00

“Aberaţii de bun-simţ”, cea de-a doua carte postumă, după “Jurnal”, a lui Sorin Stoica, va fi prezentată mâine la Clubul Ţăranului, ora 18:00. Cartea a apărut la Polirom în colecţia “Ego. Proză”.

“Aberaţii de bun-simţ”, cea de-a doua carte postumă, după “Jurnal”, a lui Sorin Stoica, va fi prezentată mâine la Clubul Ţăranului, ora 18:00. Cartea a apărut la Polirom în colecţia “Ego. Proză”. Sorin Stoica este un scriitor cu un stil unic, care l-a impus printre cei mai buni scriitori ai ultimilor ani. Evenimentul de lansare a cărţii va fi urmat de proiecţia unui film despre autor: “Sorin Stoica/A Writer's Will”– “Puţin înainte să moară (la 28 de ani), unul dintre cei mai talentaţi şi prolifici scriitori români din tânăra generaţie, îşi prezintă testamentul literar. Un documentar care pluteşte între artă şi reportaj, între poetic şi lucrul mărunt, între serios şi absurd.” (Gabriel Achim, realizatorul filmului).

Sorin Stoica a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Bucureşti, 2000, şi un masterat în Comunicare în cadrul FJSC şi în Antropologie, SNSPA. A fost preparator asociat la catedra de Antropologie Culturală a Facultăţii de Jurnalism. Colaborări cu proză şi publicistică la Vatra, Dilema Veche, Deci, Formula As, Ultimul Atu, Cultura. A fost semnatarul rubricii “Liberul arbitru” din săptămânalul Suplimentul de cultură.

×
Subiecte în articol: arte