x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale In Romania, Anthony Delon, "Omul grabit"

In Romania, Anthony Delon, "Omul grabit"

19 Iul 2004   •   00:00
In Romania, Anthony Delon, "Omul grabit"

CULTURA/MASS-MEDIA

Fiul lui Nathalie si Alain Delon. Celebru ca parintii lui. Modest. Ceea ce devine… suspect intr-o lume care pune prea mult pret pe aparente. Anthony Delon e un om care se considera egal cu toti ceilalti. Egalul meu mi-a acordat un interviu.
CLAUDIA DABOVEANU

  • Jurnalul National: De la "Cronica unei morti anuntate" pana azi, ati jucat in multe filme. Care sunt deosebirile majore intre cinematografia americana si cea europeana?

    Anthony Delon: Cred ca filmul european se caracterizeaza prin calitate, iar cel american printr-o substantiala diferenta de buget. Banii americanilor sunt incomparabil mai multi decat ai europenilor. Deja e un decalaj imens la nivelul decorurilor si al multor altor lucruri. In ceea ce priveste cinematograful propriu-zis, cred ca forta europenilor consta in precizia cu care isi exprima sentimentele, inclinatia catre reflectie. Americanii sunt nemaipomeniti in elaborarea filmelor de actiune.

  • Sunteti nascut la Hollywood, va cheama Delon, iar colegii dvs. de platou spun ca sunteti o persoana extrem de modesta. Explicati "anomalia".

    Eu cred ca toti oamenii sunt egali. Este un lucru bine inradacinat in mine si pe care-l repet mereu copiilor mei. Sigur ca eram foarte mandru de parintii mei, dar toti copiii sunt mandri de parintii lor.

  • Ce voiati sa va faceti cand erati mic?

    Medic veterinar. Imi placeau foarte mult animalele, le iubesc si acum.

  • In toamna asta impliniti 40 de ani. Priviti inapoi. Ce vedeti? E un moment de bilant…

    Nu cred ca trebuie sa fac acum un bilant. Eu mi-am facut un bilant la 30 de ani, cand mi s-a nascut primul copil. A fost un moment important, tulburator. Fiecare om isi face bilantul atunci cand considera oportun. Eu mi l-am facut acum 10 ani. Trec peste 40 si ma gandesc ca mi-l voi face din nou la 50 de ani. Totusi, cand privesc inapoi, vad o gramada de lucruri. Si bune, si rele, greseli… Si clipe urate, si fericite, dar nu regret absolut nimic. Je ne regrette rien.

  • Rien de rien…

    Exactement… Comme Edith Piaf. †Ce ati invatat din greseli? Multe, multe… Mereu am invatat din greseli. Mai ales sa-mi revin si sa merg mai departe. Cand faci greseli si lucrurile ajung intr-un punct mort si-ti dai seama de asta, trebuie neaparat sa te pui din nou pe picioare.

  • Ce parere aveti despre actorii romani cu care jucati in acest film?

    Nu cunosteam nici un actor. Cred ca sunt foarte buni profesionisti. Am fost foarte surprins sa-i descopar, asa cum mi s-a intamplat in Ungaria, unde am lucrat prima oara cu actori est-europeni. Romanii au o veche traditie a teatrului, ca englezii, si asta se simte, e formidabil.

  • Despre decoruri si locatii ce parere aveti?

    Au fost minunate. Nu s-ar fi putut face un asemenea film in Franta. Am avut noroc ca le-am gasit aici, acolo ar fi trebuit foarte multi bani ca sa se realizeze acest film. Decorul a fost realmente somptuos. †Cum a fost atmosfera de la filmari? Fierbinte…

    COMPARATIE

    Ultima zi de turnaj al filmului "Omul grabit". Locatie: Institutul "Ana Aslan". In rolul principal, Anthony Delon, venit nu cu probleme geriatrice, ci sa joace alaturi de mari actori romani precum Gheorghe Dinica, Maia Morgenstern, Sergiu Nicolaescu etc. Pe o canicula uneori de nesuportat, regizorul Sebastien Grall a "dirijat" o echipa de profesionisti, care au intruchipat personaje din Parisul anilor ’30. Filmari: Muzeul Cotroceni, Casa cu Lei, Casa Oamenilor de Stiinta etc. Locuri alese cu grija, ca doar personajul e un colectionar de arta. Muribund. Anthony a fost obligat sa lupte cu un precedent: acum 27 de ani, Delon tatal a interpretat acelasi rol. Va depasi eterna comparatie?
  • ×
    Subiecte în articol: arte