x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Încondeiem ouă, în Cișmigiu

Încondeiem ouă, în Cișmigiu

15 Iun 2019   •   17:06
Încondeiem ouă, în Cișmigiu

Bucureștenii care nu au plecat în minivacanța de Rusalii au ocazia să învețe, în aceste zile, secretele ouălor încondeiate. În Parcul Cișmigiu, pe aleea principală, la umbră, Andreea Drajmici le arată vizitatorilor târgului de obiecte tradiționale cum se fac minunatele desene pentru ouăle de Paști.

Evenimentul a-nceput astăzi și își așteaptă vizitatorii până luni, la ora 21.00, iar atelierele de creație se vor ține în fiecare zi, între orele 10.00-12.00 și 17.00-19.00. Primii curioși pot merge chiar de astăzi, la primul atelier de încondeiat ouă, de la ora 17.00. Dar și în restul timpului sunt foarte multe surprize pregătite de organizatori, mai ales pentru cei mici.

Andreea Drajmici este o bucovineancă de 24 de ani, din Vatra Moldovei, care vrea să le arate tuturor că obiceiurile străvechi sunt frumoase și pot fi învățate ușor, de oricine. Ea le va explica "învățăceilor" de toate vârstele care sunt semnificațiile formelor geometeice și ale culorilor pictate pe ouăle de Paști, așa cum le-a-nvățat de la mama și de la bunica ei. Cei care merg la târgul din parcul Cișmigiu vor pleca acasă cu ouăle pe care le vor încondeia cu ajutorul Andreei.

×