x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    28 Mai 2008   •   00:00

Cine 3D. Bucureştiul va avea în curînd un nou multiplex. Compania britanică The Light va lansa în România, în octombrie, primul cinematograf din Europa conceput complet digital. Liberty Center va beneficia de şapte săli în care se vor putea proiecta filme (inclusiv 3D), dar urmări şi alte producţii din sfera entertainmentului, cum ar fi concerte clasice sau rock, ori meciuri de fotbal.

AUTOGRAF. Licitaţia de la Europa FM s-a întors din nou la obiecte electronice. Bogdan Miu şi Monica Anghel au avut de schimbat astăzi autograful lui Teo Peter, însoţit de albumul “Fata din Vis‘‘ al trupei Compact, pe un alt obiect oferit de ascultătorii Europa FM. Unul dintre ei a plusat şi a adăugat şi albumul “Cîntec pentru Prieteni‘‘ lîngă autograf. Iar la schimb s-a ales un LCD, oferit de un ascultător din Braşov. Fan Teo Peter si Compact, ascultătorul a hotărît împreună cu colegii de la firmă să ofere LCD-ul în schimbul autografului şi al celor două albume.

VICEPREŞEDINTE CNA. Radu Teodorel a fost a fost ales ieri, vicepreşedinte al CNA obţinînd şase voturi din partea celor zece membri CNA prezenţi. Pentru ocuparea acestei funcţii, el a concurat cu Grigore Zanc şi Attila Szasz. “Nu speram să fiu ales. Sînt emoţionat. Voi lucraîn continuare la Legea audiovizualului şi la celelalte amendamente ale programelor CNA. Voi face echipă cu oamenii cu care lucrez şi voi conduce Consiliul alături de preşedinte‘‘, a declarat Radu Teodorel. (A.V.)

DISPARIŢIE. Regizorul şi actorul american Sydney Pollack a decedat luni la vîrsta de 73 de ani, diagnosticat cu cancer. Cineastul s-a stins din viaţă la domiciliul său din Los Angeles, înconjurat de familie, a anunţat agentul său. Considerat unul dintre cei mai activi realizatori de după cel de-al doilea război mondial, care a abordat toate genurile, de la filmele romantice la thriller, trecînd prin televiziune, el a primit şapte premii Oscar pentru “Out of Africa‘‘ (1986), printre care cele pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor. (O.M.B.)

×
Subiecte în articol: arte