x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

16 Iul 2008   •   00:00
Info

16 iulie 2008:Zeci de meşteşugari din toate zonele ţării, dar şi turişti sînt aşteptaţi la tîrgul popular şi la petrecerea de Sfîntul Ilie, organizate de Complexul Naţional Muzeal Astra din Sibiu

AUTOBIOGRAFIE. Larry King, cunoscutul realizator de talkshow-uri al postului de televiziune CNN, a anunţat că intenţionează să-şi scrie autobiografia, intitulată "What Am I Doing Here?", care va fi lansată de Ziua Tatălui la 21 iunie 2009, informează AccessHollywood.Com, citat de Mediafax. Volumul, în care vor fi relatate momente din viaţa lui Larry King – începînd cu copilăria sa, multiplele căsnicii şi experienţa la CNN – va fi publicat de Editura Weinstein Books. Harvey Weinstein a declarat că fanii lui Larry King "vor devora" pur şi simplu această carte. "Este un adevărat simbol în media, iar călătoriile sale personale şi profesionale sînt umplute cu anecdote evocatoare şi observaţii de culise despre cele mai reprezentative figuri ale lumii", a precizat Weinstein.King va aborda în cartea sa subiecte "necenzurate", legate de marii lideri ai lumii pe care i-a intervievat, printre care George Bush, Bill Clinton şi Ronald Reagan. Moderatorul postului CNN va dezvălui, de asemenea, pe cine a votat la fiecare alegere şi pe care dintre preşedinţi îl consideră cel mai rău. (R.D.)


TIMBRU REGAL. Romfilatelia a lansat ieri la Palatul Elisabeta emisiunea de mărci poştale dedicată Reginei Maria, transmite Mediafax. Evenimentul a avut loc în prezenţa Principelui Radu şi a Principesei Margareta, emisiunea de mărci poştale marcînd 70 de ani de la moartea Reginei Maria a României. Aşa cum a declarat Principele Radu, emisiunea comemorativă continuă seria marilor evenimente aniversare ale anului 2008 legate de Casa Regală. "Dacă Regina Maria a intrat în cartea de aur a istoriei, şi semnătura sa este marcată cu aur", a declarat în cadrul evenimentului directorul general Romfilatelia, Cristina Popescu, considerînd-o un simbol pentru femei. (R.I.A.)


TÎRG. Zeci de meşteşugari din toate zonele ţării, dar şi turişti sînt aşteptaţi la tîrgul popular şi la petrecerea de Sfîntul Ilie, organizate de Complexul Naţional Muzeal Astra din Sibiu (foto). La tîrgul şi la petrecerea cîmpenească se vor aduna peste douăzeci de meşteri şi creatori populari din toate zonele ţării, dar şi specialişti în arta culinară, care vor face demonstraţii pentru toţi cei prezenţi. Tîrgul a fost organizat şi anul trecut, cu participarea a numeroşi meşteri populari din judeţul Sibiu. În acest an vor fi prezenţi douăzeci de meşteri cu diverse specializări: ceramică, textile, prelucrarea lemnului, icoane pe lemn şi pe sticlă etc. (R.D.)

×
Subiecte în articol: arte