x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

25 Aug 2008   •   00:00

25 august 2008



PREMIU. Proiectul de film "Eu, cînd vreau să fluier, fluier", după un scenariu de Cătălin Mitulescu (foto) şi Florin Şerban, care semnează şi regia, şi produs de Daniel Mitulescu, a primit premiul The Magic Box Service în cadrul CineLink 2008, la Festivalul de Film de la Sarajevo, care s-a desfăşurat în perioada 15-23 august. Programul are drept scop dezvoltarea proiectelor de film în derulare din Europa Centrală şi Balcani, în special printr-o piaţă a coproducţiilor. Premiul constă într-o sumă de 10.000 de euro şi servicii în valoare de 2.500 de euro din partea sponsorilor. Marele premiu al festivalului i-a revenit filmului "Buick Riviera", în regia lui Goran Rusinovici.

PROMOVARE. Nouă producţii avînd ca subiect România şi realităţile româneşti, semnate în majoritate de celebri regizori români, dar şi de cîţiva realizatori străini care au avut interesul de a studia şi prezenta filmic realităţi ale României, vor fi prezentate în cadrul Festivalul Internaţional Meetings in Siberia de la Novosibirsk, Rusia, în perioada 4-8 septembrie 2008. Programul este propus de Astra Film.

OSCAR EUROPEAN. Filmul Boogie, o coproducţie MultiMedia Est şi Antena 1 şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, scris de Radu Muntean, Alex Baciu şi Răzvan Rădulescu, în regia lui Radu Muntean, a fost ales zilele acestea să facă parte din cele 20 de filme ce vor candida la Premiile Academiei Europene de Film, European Film Awards 2008 (EFA), echivalentul Oscarurilor în Europa. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la 6 decembrie, la Copenhaga. (O.M.B.)

PUTEREA DESTINULUI. Săptămîna Financiară vă oferă azi, 25 august, un nou best-seller semnat de Thomas Gifford: "Puterea destinului". Un roman captivant despre cum au supravieţuit naziştii celui de-al doilea război mondial şi despre tentativele lor de a pune din nou mîna pe putere. Povestea începe din momentul în care  Hitler a pierdut al doilea război mondial, fapt bine cunoscut de toată lumea. Dar ceea ce nu se ştie este că un grup de nazişti a supravieţuit războiului şi îşi privesc înfrîngerea doar ca pe o retragere temporară. Ei s-au infiltrat în posturi-cheie la diferite companii şi corporaţii reprezentînd cele mai importante state şi încearcă să-şi afirme supremaţia. Pot fi ei opriţi? Cum, de cine...?

×
Subiecte în articol: arte