x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

30 Aug 2008   •   00:00
Info

30 august 2008:Sir Paul McCartney va concerta la Tel Aviv în septembrie, la 43 de ani după ce nu a fost lăsat să susţină spectacole de autorităţile israeliene.

DESHUMARE LORCA. O nouă cerere de deschidere a gropii comune în care se presupune că s-ar afla rămăşiţele marelui poet spaniol Federico Garcia Lorca, asasinat în octombrie 1936, în apropiere de Granada, va fi prezentată justiţiei spaniole în următoarele zile. Familia lui Lorca, decedat la 38 de ani, s-a opus întotdeauna deschiderii acestei gropi, situată într-o ravină în apropiere de Viznar, în care se află şi rămăşiţele a doi militanţi anarhişti şi cele ale profesorului Diascoro Galindo, executaţi împreună cu poetul de către franchişti.

 
PAUL MCCARTNEY, ÎN ISRAEL. Sir Paul McCartney (foto) va concerta la Tel Aviv în septembrie, la 43 de ani după ce nu a fost lăsat să susţină spectacole de autorităţile israeliene. Muzicianul britanic se va afla la 25 septembrie pe Hayarkon Park pentru un concert intitulat “Prietenia înainte de toate”. Acest concert face parte dintr-o serie de concerte pe care Sir Paul le susţine anul acesta în locuri în care nu a cîntat niciodată pînă acum.


UN NOU PAMUK. Romancierul turc Orhan Pamuk, distins cu Premiul Nobel pentru Literatură în 2006, va publica o nouă carte, intitulată “Masumiyet Muzesi” (“Muzeul Inocenţei”), relatează Hurriyet. Pamuk a început să scrie acest roman în 2001, la puţin timp după publicarea lui “Kar” (“Zăpada”). Potrivit site-ului creat pentru promovarea cărţii, noul roman se concentrează pe o chinuitoare poveste de dragoste, care amestecă pictura, misterul şi dragostea. Se preconizează deja că volumul va fi tradus în peste 30 de limbi. Prima traducere va fi publicată în Germania, la două săptămîni după lansarea în Turcia.

 
DUET PENTRU SUFLET. Revista Felicia le oferă cititoarelor sale împreună cu ediţia din 28 august un nou cadou în cadrul colecţiei “Muzică pentru sufletul tău”: minunate poveşti de dragoste spuse de Angela Similea, puse pe note de Ovidiu Komornyik şi cîntate de amîndoi! Aşteptat de cîţiva ani, albumul “De dragul tău” se difuzează în premieră cu revista Felicia. Preţul pachetului revistă + CD-ul “De dragul tau” este de 6 de lei.

×
Subiecte în articol: arte