x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

04 Oct 2008   •   00:00
Info

4 octombrie 2008:J.K. Rowling (foto), autoarea seriei "Harry Potter", a câştigat, în 2007, circa 3,5 milioane de euro pe săptămână, fiind astfel cel mai bine plătit scriitor din lume, potrivit Forbes.




Inelul cu diamant

Zece fete vor concura în cel de-al treilea sezon al emisiunii de la Euforia TV pentru a câştiga inelul în valoare de 11.000 de euro, de data aceasta oferit de milionarul Călin Fusu (Neogen). Nonconformist si înarmat cu simţul umorului, Călin a făcut un pariu cu părinţii săi, in urma căruia el trebuie să se însoare anul acesta. În caz contrar, va trebui să-şi trimită părinţii într-o excursie in străinătate. Aşa că este mai mult ca oricând hotărât să renunţe la burlăcie. Călin Fusu este un tip modern. Îi plac rock-ul alternativ, muzica portugheză si călătoriile. Printre locurile care i-au rămas in inimă se numără Madridul. (C.S.)


Media

Vlad Macovei a fost numit ieri redactor-şef al Evenimentului zilei. "În urmă cu o lună, Horia Ghibuţiu a decis să îşi acorde o vacanţă de odihnă şi reflecţie, în urma căreia a hotărât să renunţe la o parte din responsabilităţile de coordonare editorială a publicaţiei. După ce a discutat şi analizat mai multe alternative cu reprezentanţii managementului Ringier, acesta a ales să îşi continue cariera jurnalistică ca senior editor. Vlad Macovei, care s-a alăturat echipei Evenimentul zilei în iunie a.c., preia funcţia de redactor-şef. În calitatea sa de redactor-şef adjunct, Vlad Macovei a asigurat coordonarea editorială a ziarului în absenţa lui Horia Ghibuţiu", se arată într-un comunicat Ringier. (Ramona Drăghici)


România la Roma

O serie de evenimente româneşti organizate la Roma, în cadrul campaniei pentru refacerea imaginii României în Italia, vor debuta în această seară. O prezentare de modă Doina Levintza-Maison Gattinoni şi cu duetul Irene Grandi şi Damian Drăghici, manifestarea fiind prezentată de actriţa Alexandra Dinu, sunt doar câteva dintre ingredientele spectacolului care va avea loc în Piazza del Popolo, din Roma, în cadrul campaniei de diplomaţie publică "Piazza di Romania" (28 septembrie - 9 octombrie), conform organizatorilor. Spectacolul va cuprinde şi recitaluri susţinute de formaţiile româneşti Sistem şi Village Jazz. Spectacolul va începe la ora locală 21.00 şi va fi transmis în direct la TVR şi la TVRI. (O.M.B.)


Top Forbes

J.K. Rowling (foto), autoarea seriei "Harry Potter", a câştigat, în 2007, circa 3,5 milioane de euro pe săptămână, fiind astfel cel mai bine plătit scriitor din lume, potrivit Forbes. Rowling (43 de ani), care în urmă cu zece ani era o mamă singură ce trăia din banii statului, are acum o avere estimată la peste 710 de milioane de euro. Revista Forbes indică faptul că venitul pe 2007 al lui Rowling (202,9 de milioane de euro) este mai mare decât veniturile următorilor nouă ocupanţi ai topului la un loc. Pe poziţiile următoare ale clasamentului se află: James Patterson – 32,9 milioane de euro, Stephen King – 30,4, Tom Clancy – 22,8, Danielle Steel – 20,2, John Grisham – 16,4, Dean Koontz – 16,4, Ken Follett – 12,6, Janet Evanovich –
11,4 şi Nicholas Sparks – 10,1. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: arte