x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

23 Feb 2007   •   00:00
SPECTATORI MAI PUTINI. Numarul intrarilor la cinema in Romania a scazut cu 4,6% anul trecut - a treia cea mai mare scadere inregistrata in Europa, conform datelor Observatorului European al Audiovizualului. Doar Marea Britanie ( - 4,9%) si Spania ( - 4,7%) au depasit Romania in acest clasament. De asemenea, Ungaria a cunoscut la randul ei o micsorare de 3,8%. In toate celelalte 21 de tari incluse in raport, numarul spectatorilor de cinema a crescut fata de 2005. Este pentru al cincilea an consecutiv cand in Romania se diminueaza numarul intrarilor la cinema. (A. Vaduva)

STAND-UP COMEDY. Trupa Aristrocratii va sustine un nou show de stand-up comedy pentru fani si curiosi in clubul bucurestean Expirat, duminica 25 februarie, de la ora 22:30. Din trupa fac parte Adrian Sahr, Sergiu Floroaia, Toma Alexandru si Radu Isac. La noi, ultimii doi ani au insemnat foarte mult pentru fenomen, numarul comicilor de stand-up a crescut, s-au infiintat si mai multe trupe in diferite zone ale tarii si, in acelasi ritm, s-a format si un public amator de acest gen de comedie. (R. Grintescu)

CINECLUB. In memoria regizorului Cristian Nemescu si a sound designerului Andrei Toncu, Societatea Culturala NexT a infiintat CineClubul NexT. In fiecare editie a CineClubului - un eveniment care se va desfasura lunar la cinematograful din incinta City Mall - va fi proiectat un film pe baza caruia se va crea un dialog intre public si invitatul special - o personalitate din cinematografia romaneasca, iar discutia va fi moderata de un critic de film timp de 30 de minute. Luni, 26 februarie, de la ora 20:00, va fi prezentat filmul "Whisky", in regia lui Juan Pablo Rebella & Pablo Stoll, castigator al Trofeului Transilvania 2005 la TIFF. (R. Grintescu)

×
Subiecte în articol: arte