x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info Cultura/Mass-media 27 octombrie 2007

Info Cultura/Mass-media 27 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    27 Oct 2007   •   00:00
Info Cultura/Mass-media 27 octombrie 2007
Sursa foto: Dan Marinescu/

Centenar Mihail Sebastian. Cu ocazia implinirii a o sută de ani de la naşterea scriitorului, Teatrul Naţional Radiofonic a realizat o bijuterie audio: spectacolul "De două mii de ani", după scrierea omonimă a lui Mihail Sebastian.

FNT. La 2 noiembrie incepe cea de-a şaptesprezecea ediţie a Festivalului Naţional de Teatru. Evenimentul conţine un număr impresionant de reprezentaţii şi aduce la Bucureşti cei mai importanţi regizori romăni ai momentului, dar şi invitaţi de excepţie din străinătate. La fel ca anul trecut, se doreşte ca această sărbătoare teatrală să devină a cetăţii, nu doar a specialiştilor de teatru. Deşi cererea de locuri la spectacole e cu mult mai mare decăt capacitatea sălilor de teatru, biletele sunt deja disponibile la teatrele-gazdă. Preţul lor fluctuează intre 5-52 RON/bilet. (C.D.)

CENTENAR MIHAIL SEBASTIAN. Cu ocazia implinirii a o sută de ani de la naşterea scriitorului, Teatrul Naţional Radiofonic a realizat o bijuterie audio: spectacolul "De două mii de ani", după scrierea omonimă a lui Mihail Sebastian. Cu o dramatizare a cărei autoare este Doina Papp şi regia semnată Attila Vizauer, spectacolul, a cărui lansare a avut loc la 22 octombrie, la sediul Uniunii Scriitorilor, a fost conceput in şase episoade. Ultimele trei vor fi difuzate luni, marţi şi miercuri, ora 23:30, la Radio Romănia Actualităţi. Din distribuţie fac parte mari actori, precum Ion Lucian şi Marius Stănescu (foto). Tot in cadrul centenarului Sebastian, miercuri, 31 octombrie, la Muzeul Literaturii Romăne vor avea loc vernisajul unei expoziţii şi prezentarea filmului documentar "Sebastian", realizat de Lucia Hossu Longin. (C.D.)

×
Subiecte în articol: arte