x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Isterie totală legată de caricatura Serenei Williams. Desenatorul, amenințat cu moartea

Isterie totală legată de caricatura Serenei Williams. Desenatorul, amenințat cu moartea

14 Sep 2018   •   16:16
Isterie totală legată de caricatura Serenei Williams. Desenatorul, amenințat cu moartea

Mark Knight, desenatorul care a realizat caricatura Serenei Williams după finala pierdută la US Open, 6-2, 6-4 cu Naomi Osaka, a primit amenințări cu moartea. Acesta și-a închis conturile de pe rețelele sociale după ce a primit mai multe mesaje în care era jignit și amenințat.

Mark Knight este unul din cei mai importanți caricaturiști australieni, iar desenul a fost publicat în ziarul din Melbourne Herald Sun. Desenul a provocat o multitudine de reacții, scandalul trecând deja la un alt nivel după ce realizatorul caricaturii a fost amenințat cu moartea.

"Mark va avea parte de tot sprijinul", în timp ce președintele executiv al News Corp. Australia, Michael Miller, a afirmat că criticile aduse lui Knight "arată că lumea a devenit prea corectă politic", au încercat să-i ia apărarea lui Knight editorul publicației australiene și Michael Miller, președintele News Corp.

Autorul desenului s-a apărat și el, precizând că lumea a interpretat total greșit caricatura. "Nu pot să-mi retrag caricatura. Cred că oamenii au interpretat greșit. Poate există percepții diferite cu privire la caricatură în Australia și America... Este o caricatură bazată pe starea ei din acea zi și doar atât. Am desenat-o așa cum este, ca o femeie afro-americană, este puternic construită, poartă costume scandaloase. Este interesant să o desenez. Nu aduceți genul în discuție, este o chestiune de comportament", a precizat Knight într-un inteviu preluat din the The Guardian.

În ultimii ani, în Statele Unite opinia publică a devenit hipersensibilă atunci când vine vorba de rasă sau sexul feminin. Orice referire, chiar și în glumă, este interpretată negativ.

 

×