x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Jet Lag Gemini, turneu în SUA

Jet Lag Gemini, turneu în SUA

de Alex Revenco    |    15 Feb 2008   •   00:00
Jet Lag Gemini, turneu în SUA

Trupa e formată dintr-un rus, doi români şi un american cu rădăcini italiene, a devenit cunoscută în zona New York şi urmăreşte consacrarea la nivel naţional.

Trupa e formată dintr-un rus, doi români şi un american cu rădăcini italiene, a devenit cunoscută în zona New York şi urmăreşte consacrarea la nivel naţional.

În ultimele zile, o ştire venită de la “Meridianul Românesc” şi difuzată de agenţia Romanian Global News a fost preluată de câteva publicaţii şi site-uri de la noi. Dacă informaţia era că în New Jersey activează cu succes un tânăr grup care are în componenţă doi fraţi români, emigraţi acolo cu familia, în “dulcele” stil autohton s-a ajuns la... “America e cucerită de o trupă românească” sau “Românii le dau americanilor lecţii de rock”!?

 

ÎN ASCENSIUNE. Jet Lag Gemini este o tânără trupă în ascensiune, lăudată de toată lumea (de la “Billboard” la “SmartPunk”) cu lipici la liceeni, dar nu numai, şi cu un excelent album lansat de curând. Este alcătuită din rusul Mişa Safanov (22 de ani), emigrat în SUA din 1993, lider, solist vocal & chitară ritmică, chitaristul solo Vlad Gheorghiu (18 ani) şi fratele său, basistul Matei sau Matt (20), amândoi ajunşi în America cu şapte ani în urmă. Celor trei li se adaugă toboşarul Dan Diliberto, singurul non-imigrant din formaţie, născut şi crescut în New Jersey. Cei patru se cunosc din liceu şi au fondat trupa pe când erau elevi. Primul lor material muzical a apărut în 2006, EP-ul “Business” (şase piese) fiind realizat la Doghouse Records, label renumit pentru încurajarea trupelor tinere din aria pop-rock-punk-alternativ.

 

CD de debut

Lăudat de specialişti şi accesat de fani pe MySpace, EP-ul a fost urmat de primul long play, “Fire the Cannons”, apărut la 22 ianuarie a.c. Dacă piesele de pe “Business” sunt 100% rock, albumul e o fuziune pop-punk-rock, cu accente dure şi riff-uri energice de chitară. În afară de concertele din zona New York, trupa a efectuat şi turnee naţionale, precum 2007 Vans Warped Tour. Din decembrie trecut şi până la 21 februarie, JLG e în alt turneu (în deschidere la Weatherbox), din California până în Arizona.

Mişa Dixit

“Salvele de tun semnifică începutul şi sfârşitul unei bă­tălii... «Fire the Cannons» (Trageţi cu tunurile) descrie etapele luptei interioare din fiecare individ, pentru accepta­rea propriei identităţi. Cântecele sunt despre schimbări, pierderea prietenilor şi apariţia iminentă a responsabilităţilor o dată cu trecerea anilor. Deşi piesele noastre au un pronunţat caracter personal, cred că am reuşit să facem un album în care fiecare se poate recunoaşte”, spune Mişa Safonov, frontman-ul Jet Lag Gemini.

alex.revenco@jurnalul.ro

 

JET LAG GEMINI - "Run This City"

 

×
Subiecte în articol: culture club