x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale La Dunăre, cu Lira pentru Regina Maria

La Dunăre, cu Lira pentru Regina Maria

01 Noi 2010   •   00:00

Am avut bucuria acum câteva zile să particip, la invitaţia societăţii Lira şi a Primăriei oraşului Brăila, la o manifestare cu totul neobişnuită: un omagiu adus Reginei Maria, de la naşterea căreia s-au împlinit, la 29 octombrie, 135 de ani.

La sediul societăţii Lira, într-o veche clădire restaurată de curând, a avut loc un spectacol cameral ono­rat de mezzosoprana Claudia Co­dreanu şi pianista Inna Oncescu, iar eu am citit fragmente din scrieri­le reginei. Iniţiatorul acestui eveniment, care s-a bucurat de o mare afluenţă a publicului, a fost o făptură frumoasă şi rară - un împătimit păs­tră­tor al valorilor culturale brăilene, domnul doctor Nicu Teodorescu, absolvent de Conservator, absol­vent al Facultăţii de Medicină - medic aşadar, dar mai aleas iubitor pasionat al locurilor de baştină.

A fost o întâlnire de vineri, cu aerul proaspăt al Brăilei în care am filmat filmul de debut "Valurile Dunării", cu fierbinţi nostalgice bucurii de la mirosul fluviului şi clădirile de pe Strada Mare... doar parţial restaurate.

Aş dori pe această cale să mulţumesc organizatorilor evenimentului de excepţie, ca să mă înclin în faţa rarelor exemplare care asigură straja acestui loc binecuvântat.
Irina Petrescu, actriţă

×
Subiecte în articol: arte