x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lansare - Let’s "Tango"

Lansare - Let’s "Tango"

21 Apr 2005   •   00:00

Din luna mai, femeile care stiu sa se miste in lumea din care fac parte, care stiu sa iubeasca, dar mai ales care stiu ca sunt femei in toata puterea cuvantului sunt invitate la Tango, o noua revista inteligenta, semnata Alice Nastase.

  • de MIHAELA SUCIU
  • CULTURA
  • PROVOCARE. Tango, un nou concept publicistic glossy, sustinut de Intact si semnat de Alice Nastase si echipa ei: Simona Catrina, Alexandra Rotarescu, Aurora Liiceanu etc.
    Jurnalul National: Vei lansa in curand o revista pe care ai definit-o succint revista celor trei puncte G: glossy, glamourous, gourgeos. Sa largim putin aceasta sintagma…
    Alice Nastase: Va fi revista mai multor puncte G, printre care si cele trei amintite. Revista, care se va lansa pe 11 mai, se numeste Tango. De ce asa? Tangoul este un dans in doi, o legatura de cuplu care inseamna si egalitate si infruntare si imbratisare in acelasi timp. E o poveste de dragoste… Ca dovada, miile de scene splendide din filme in care, intr-un fel sau altul, un tango punea in valoare o poveste de dragoste sau o aventura sau… nu stiu. Cum e tangoul din Parfum de femeie sau cel din Frida.

    Carui public feminin se adreseaza revista?
    Femeilor care stiu sa se miste, femeilor cu experienta, intre 25 si 45 de ani. Sunt convinsa ca targetul cititoarelor de revista de acest gen se va extinde in Romania, pentru ca acum putem vorbi de femei de cariera, femei puternice, femei independente financiar. Cele care aveau douazeci si un pic la Revolutie, care au prins ultimii 15 ani de mari schimbari au invatat ca frumusetea nu este exilata numai in 30 de ani de viata, asa cum credeau bietele femei sub comunism. Ne uitam pe vremuri la revistele straine si la filmele straine si ne minunam cand vedeam o femeie de 50 si ceva de ani atat de frumoasa si de senzuala. Asta se va intampla si in Romania. Femeile de aici au invatat sa-si lungeasca varstele dragostei si varstele frumusetii si ele vor vrea sa fie in pas cu ultimele noutati ale modei, ale infatisarii.

    Dar barbatii romani au invatat sa nu le mai pensioneze pe femei la 30 de ani?
    Barbatul roman invata mai greu. In general, barbatii invata mai greu decat femeile. Nu e o afirmatie rautacioasa. Chiar si baieteii la gradininta invata mai greu decat fetitele. E ceva, un dat al firii. Sunt mai putin mobili decat femeile. Este ceva in structura lor care-i face mai conservatori. Ai vazut si in povestile de dragoste. O femeie, daca se indragosteste de altcineva, renunta imediat la relatia stabila pe care o avea acasa, pentru ca o femeie nu poate sa iubeasca pe altcineva fara sa faca schimbarile astea. In schimb, barbatii sunt acea specie umana care a inventat adulterul pe termen lung si care prefera sa aiba o relatie stabila acasa si o relatie stabila in oras si inca una in alt oras, nefiind capabila sa faca alegeri ferme. Asa stau lucrurile, pur si simplu. Dar vom invata sa-i invitam la tango pe barbatul nostru, al alteia sau oricare altul, cand dorim noi. Vom invata sa stim sa primim iubire.

    Cum va arata primul numar al revistei?
    In primul rand, fiecare numar va avea o tema pe care o vom dezbate, va avea intotdeauna un interviu cu un barbat si un interviu cu o femeie. Vom merge pe ideea de interviuri cat mai indraznete, cat mai nonconformiste, cu personalitati care nu au mai vorbit de inca zece ori despre aceleasi lucruri. De exemplu, pentru primul numar din Tango avem un interviu cu Cosmin Gusa, un om care are inca multe marturisiri de facut si o parte din ele le-a facut in premiera pentru noi. Iarasi o exclusivitate este interviul cu cea de-a patra sotie a premierului Tariceanu, Ioana Tariceanu. Vom avea insa si moda, si sfaturi de frumusete, si sfaturi practice, asa cum exista in toate revistele pentru femei. Avem si in zona de imagine lucruri absolut spectaculoase.

    Spre exemplu?
    Avem o rubrica in care o vedeta, care nu a mai aparut niciodata goala, accepta sa pozeze nud pentru noi. Va fi o fotografie, cel mult doua. Coperta va fi sustinuta in interior de un cover-story, in care o mare vedeta din Romania face marturisiri despre viata ei. Am declansat o rubrica pornind de la formula atat de frumoasa a lui Mircea Cartarescu - De ce iubim femeile? - unde intrebam si noi alti barbati cunoscuti ai lumii in care traim. In primul numar l-am rugat, si chiar ne-a raspuns intr-un articol pe care l-a scris chiar el, si l-a scris cu un romantism iesit din comun, la care nu ma asteptam - pe Adrian Nastase. Iata un om care nu a vorbit niciodata despre acest subiect. Cred ca sunt niste demersuri jurnalistice care au valoare in sine. Este o revista pentru femei frumoase, puternice, dar este si un produs publicistic de substanta.

    SENZUALITATE

    "Ne intereseaza felul in care femeia se relationeaza cu barbatii din viata ei, iar tangoul pune in valoare aceasta legatura, pentru ca e pasional, insinuant si permite o mie si una de abordari" - Alice Nastase, redactor-sef Tango
    ×
    Subiecte în articol: arte tango femei revista