x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lectii de rusa si de poezie cu Sanda

Lectii de rusa si de poezie cu Sanda

19 Iun 2004   •   00:00

CULTURA/MASS-MEDIA

Prezentatoarea Observatorului de la ora 7:00, Sanda Nicola, s-a pus cu burta pe carte. Vrea sa invete limba rusa. Si pentru ca Bogdan Negroiu, iubitul ei, este cantaret, Sanda pune si ea umarul la succesul formatiei El Negro.
CRISTINA OLOGEANU

Sanda s-a apucat de invatat limba rusa nu pentru ca ar avea de gand sa imigreze in vreo tara fosta membra a URSS. Pur si simplu pentru ca-i place aceasta limba. Sanda si-a facut un hobby din a invata sa vorbeasca alte limbi. "Am descoperit, cand eram in scoala, apoi in liceu, ca am talent si imi insusesc cu usurinta vocabular sau notiuni de sintaxa si gramatica atat din engleza, cat si, spre exemplu, din germana", spune Sanda.

Loc de mai bine

Astfel ca, la ora actuala, ea poate conversa in cinci limbi straine: engleza, franceza, spaniola, italiana si germana. "Stiu si latina, pentru ca am invatat la un liceu cu profil uman, iar aceasta limba a fost obligatorie pe parcursul claselor IX-XII", povesteste ea. Sanda si-a achizitionat un CD in engleza de invatare a limbii ruse, dar nu este multumita de modul in care avanseaza, astfel ca, de saptamana viitoare, va incepe sa studieze sistematic, cu o profesoara. "Am fost de trei ori in Ucraina, mi-a placut mult cum suna aceasta limba, asa ca daca am talentul asta, de ce sa nu invat si rusa?", intreaba retoric vedeta Antenei 1.

Versuri pentru iubit

Desi este foarte prinsa cu lectiile de limba rusa si are un program incarcat la serviciu, Sanda trebuie sa raspunda si solicitarilor iubitului ei, Bogdan Negroiu. Acesta i-a dat Sandei, la inceputul acestei saptamani, o tema pentru acasa, spunem noi, placuta: "M-a sunat sa imi spuna ca pana ajunge el acasa, adica peste vreo doua-trei ore, sa scriu niste versuri pentru o piesa pe care trupa sa o promoveze tot sezonul estival". Tema: soarele. Asa ca Sanda s-a pus pe scris. Ideea era clara: trebuia sa scrie versuri vesele, pozitive, despre soare. Desi nu era intr-o stare tocmai buna pentru poezie, Sandei i-a iesit, in cele din urma, ceva ce l-a multumit pe Bogdan. Aceasta nu este prima experienta de gen pentru vedeta Antenei 1. Ea a mai scris si versurile piesei pe care El Negro a prezentat-o in concurs la Eurovision. Dar pasiunea pentru versuri dateaza din copilarie, cand Sanda scria pentru revista liceului.

REFREN

Daca razele tale
m-ar vrea
M-as lasa parjolit de caldura ta
Si nici bere nu as cere

Sanda Nicola, prezentator stiri
×
Subiecte în articol: arte sanda