x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Licitația de vinuri face istorie. Un vin de 101 ani, în licitație

Licitația de vinuri face istorie. Un vin de 101 ani, în licitație

de Magdalena Popa Buluc    |    25 Ian 2020   •   18:51
Licitația de vinuri face istorie.  Un vin de 101 ani, în licitație

Licitația pivniței de Vinuri a unui restaurant bucureștean

Joi, 30 ianuarie 2020, ora 20:00

Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță

 

Vinuri cu personalitate, create pentru oameni care au schimbat istoria lumii, vinuri ce au depășit centenarul sau vinuri recomandate de prețuri imbatabil de mici își găsesc locul și alimentează noul canal de aprovizionare cu vin din România – Licitația de vinuri.

Winston Churchil l-a vrut

Pol Roger, casa de șampanie a Familiei Regale a Marii Britanii, a creat un vin spumant elitist pentru Winston Churchil, atunci când a acces la funcția de prim-ministru al Regatului Unit. Fiind amator al acestui titlu, Churchil își comanda cantități imense dintr-un lot relativ restrâns, vinul fiind produs numai în ani cu struguri excepționali și având un stil robust și matur. În onoarea lui Churchil, casa de vinuri Pol Roger a dedicat o etichetă și un cuvée care poartă numele marelui strateg englez și astăzi, iar ediția specială, vintage, se găsește în licitație la prețul de pornire de 150 de euro.

Prețul l-a recomandat

Face parte din topul celor mai scumpe și râvnite vinuri din lume și poate fi tranzacționat pe piață cu prețuri de până la 5.000 de euro. În schimb, în licitația de vinuri, impresionantul Chateau Petrus, Pomerol, are un preț de pornire de doar 900 de euro. Acest „blue chip”, pentru colecționari, datează din 1979 - ediție cu o structură puternică, dar de mare rafinament.

Colecția Centenar se licitează

Un vin de 101 ani se licitează la prețul de pornire de doar 225 de euro. Vinul de colecție, un impresionant Chateau Pomies Agassac din 1919, se va licita într-un lot de 4 sticle. Prima licitație de vinuri din 2020 se remarcă și prin deținerea vinului preferat al celebrului critic de vin Robert Parker – Opus One din 2015. Vinul ce provine de pe continentul american are prețul de pornire de 150 de euro în licitație.

×