x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lucrări semnate de Tonitza şi Luchian, scoase la licitaţie pe 2 martie

Lucrări semnate de Tonitza şi Luchian, scoase la licitaţie pe 2 martie

24 Feb 2016   •   17:29
Lucrări semnate de Tonitza şi Luchian, scoase la licitaţie pe 2 martie

Lucrări semnate de pictori renumiţi precum Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Ion Andreescu, Theodor Aman, Samuel Mutzner, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Gheorghe Petraşcu vor fi scoase la licitaţie de casa Araart pe 2 martie în Capitală.

Cel mai bine evaluat tablou semnat de Ştefan Luchian este "Matilda Rădoiu", estimat la preţul de 26.000 euro. Lucrările "Ţigancă cu floare-n păr", "Intimitate" şi "Inocenţă" sunt estimate la 7.000 de euro, 12.000 de euro, respectiv 1.000 de euro.

O altă lucrare bine cotată este "Portretul unei doamne" semnată Theodor Aman, care este evaluată la preţul de 5.500 de euro.

În sesiunea Araart se regăsesc şi compoziţiile "Spălătorese" şi "Trei surori" de Samuel Mutzner, "Tătăroaică cu mandolină" de Iosif Iser, "La câmp" de Ion Andreescu, "Veneţia" de Gheorghe Petraşcu, "Chioggia" de Nicolae Dărăscu, cu preţuri cuprinse între 5.000 şi 18.000 de euro.

Printre loturile scoase la vânzare se numără şi cinci creaţii semnate Alex Ivanov, un artist român contemporan, care a câştigat în 1998 marele premiu pentru cea mai bună lucrare de grafică la Concursul Internaţional pentru Estetică de Carte de la Bratislava.

Licitaţia de Mărţişor organizată de Araart numără 161 de lucrări de artă decorativă şi plastică. Loturile pot fi admirate în cadrul expoziţiei care anticipează licitaţia. Aceasta va fi deschisă pe 1 şi 2 martie, între orele 11,00 şi 19,00, la Casa Capşa. AGERPRES

×