x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lumina din întuneric

Lumina din întuneric

de Magdalena Popa Buluc    |    21 Feb 2020   •   21:10
Lumina din întuneric

,,Lumina din întuneric”. Licitația Caritabilă pentru sprijinirea Casei Memoriale ,,Doina Cornea”  

Marți, 24 martie 2020, ora 18:30

Athénée Palace Hilton București

Expoziția Licitației Caritabile pentru sprijinirea Casei Memoriale ,,Doina Cornea” a fost oficial deschisă, azi, 20 februarie, la Palatul Cesianu-Racoviță din București, sediul Casei Artmark. Expoziția conține artă din colecția Doinei Cornea, tablouri pictate de aceasta, manuscrise, recuzită de lucru, inclusiv obiecte personale.

La deschiderea expoziției, dar și pentru a rememora figura emblematică a Doinei Cornea, au participat, Ex-Președintele României, Emil Constantinescu, oameni de cultură între care istoricul Dinu Zamfirescu, Președintele AFDP, Octav Bjoza, dar și fiul Doinei Cornea, Leontin Iuhas.

„Acest exemplu trebuie să rămână viu în continuare, pentru ca şi următoarele generaţii să-i poată învăţa dăruirea şi îndrăzneala. De aceea, nu e nimic mai necesar şi mai firesc decât un Muzeu ,,Doina Cornea în casa ei de la Cluj, acea casă care rezistă în faţa istoriei, nu numai în realitate, ci şi în fotografiile de urmărire din dosarul ei de securitate”, a declarat scriitoarea Ana Blandiana.

Licitația cuprinde 28 de loturi. Ceasul de mână al Doinei Cornea, marca Eterna, are un preț de pornire de numai 100 de euro, iar celebra bască din lână - 50 de euro. Una dintre cele trei păpuși (preț de pornire de 100 de euro), procurate de Doina Cornea să îi servească drept vehicul inocent pentru trimiterea clandestină de texte disidente către personalități din străinătate sau biroul de lucru al Doinei Cornea (având prețul de pornire de 400 de euro) sunt unele dintre loturile puse în vânzarea caritabilă.

Expoziția este deschisă gratuit vizionării publicului, vreme de o lună, începând de astăzi și până în data de 24 martie, la Palatul Cesianu-Racoviță. Pot participa la licitație toți cei interesați, fie pe data de 24 martie, la Athenee Palace Hilton, fie lăsând o ofertă pentru unul dintre loturi la sediul expoziției. Se poate totodată plasa o ofertă online, pe artmark.ro, ori participa la licitație, online, prin platforma de licitare Artmark Live.

×