x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Malaele, intr-o noua prezentare

Malaele, intr-o noua prezentare

19 Apr 2005   •   00:00

Actorul Horatiu Malaele si-a lansat luni seara, la Teatrul de Comedie, "Momente de Aur", un best-of pe caseta video si DVD.

  • de SEBASTIAN S. EDUARD
  • CULTURA
  • "SUNT UN ORB." One-man-show Horatiu Malaele
    Lansarea a fost anticipata de un recital Horatiu Malaele, aflat intr-o forma de zile mari. "Ma numesc Horatiu Malaele si sunt prestator de servicii culturale catre populatie", si-a inceput actorul recitalul. Anecdote, povestiri, versuri de dragoste sau moarte din opera unor poeti ca Adrian Paunescu, Toparceanu, Marin Sorescu, Nichita Stanescu sau Mircea Micu s-au concretizat intr-un spectacol intitulat cu umor "Sunt un orb" si care, potrivit actorului, a fost dedicat tuturor romanilor, dar "in special femeilor". In finalul spectacolului, George Mihaita, directorul Teatrului de Comedie, i-a inmanat lui Horatiu Malaele o diploma prin care il "condamna la comedie pe viata".

    "Pentru ca fac parte dintre cei care cred ca rasul va mantui lumea, as dori sa multumesc celor care m-au ajutat sa ma cocot asa de sus. Multumesc actorilor cu care am concubinat si fara de care viata ar fi fost un deseu la indemana gunoierilor... Salutul meu epigonic adresat lui Toma Caragiu, Octavian Cotescu si George Constantin, carora am avut privilegiul de a le fi prieten...!", declara Horatiu Malaele.

    COLECTIE. Caseta si DVD-ul fac parte din colectia "Maestrii comediei". "Mi-au dat telefon si m-au anuntat: au fost Toma si Amza Pellea - urmezi tu", a spus cu umor Horatiu Malaele, facand aluzie la celelalte doua titluri din colectie care prezinta momente memorabile din cariera actorilor Toma Caragiu si Amza Pellea. Momentele umoristice interpretate de Horatiu Malaele sunt inregistrate din emisiunea "Malaele de ... 5 stele" de la Televiziunea Romana. Materialul, cu o durata de 66 de minute, este disponibil pe caseta video si DVD, continand 12 momente de umor irezistibil.

    CUPRINS
    "Uitucul", de Cornel Udrea, adaptare Eugen Dumitru, realizator Dan Mihescu, (1995); "Da, matale", de Eugen Dumitru; "Calcule dupa petrecere", de Dan Mihaescu; "Inspectia scolara", adaptare dupa Gh. Braescu; "O zi din viata mea", de Toni Grecu; "Sunt un betiv", de George Tarnea; "A lua sau a nu lua", de Fred Firea; "Au-dienta ministeriala", de C. Tanase, cu Gabriela Valentir si Valentin Teodosiu; Gaza; "Aniversarea contesei Tusalema", adaptare din umorul german de Octavian Sava; "Bucura-te, omule", dupa A.P. Cehov.

    ×
    Subiecte în articol: arte mălăele Horatiu Malaele horatiu