x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Marius Moga, un genial junior - Geniali intră in scenă la Antena 1

Marius Moga, un genial junior - Geniali intră in scenă la Antena 1

de Cristiana Stamatescu    |    05 Oct 2007   •   00:00
Marius Moga, un genial junior - Geniali intră in scenă la Antena 1

Producţia cu mare success la public a Antenei 1, Geniali, intră in scenă in aceasta seară. Şi pentru ca publicul să fie captivate ca şi pănă acum, show-ul aduce noutăţi demne de interes.

Producţia cu mare success la public a Antenei 1, Geniali, intră in scenă in aceasta seară. Şi pentru ca publicul să fie captivate ca şi pănă acum, show-ul aduce noutăţi demne de interes.

Geniali incepe astăzi, de la 20:30, la Antena 1, cu o ediţie specială, dedicată unei personalităţi cu o poveste mai mult decăt deosebită. Emisiunea serbează un compozitor care primeşte acest deosebit titlu onorific nu după o muncă de o viaţă, ci după doar căţiva ani, memorabili insă. In toată acea perioadă cuvintele de ordine au fost: performanţă şi iar performanţă. Este vorba despre Marius Moga, care are doar 25 de ani, insă este deja cunoscut nu doar in ţară, ci şi peste hotare. In onoarea lui, ediţia de azi a emisiunii va purta titlul "Genial junior". In căteva ore, telespectatorii vor parcurge viaţa acestui compozitor talentat, mulţumită prietenilor şi invitaţilor prezenţi in platou, şi ii vor asculta muzica.

BACKGROUND. Marius face parte dintr-o familie de adevăraţi artişti: străbunicul a fost compozitor al unui grup folcloric, bunicul cănta la banjo, bunica in corul bisericii, tatăl la chitară, iar mama şi fratele Iulian cu vocea.

Primul succes, inregistrat la radio, l-a avut in clasa a X-a. Marius Moga işi făcuse o trupă, "Talk to me", pentru care compusese piesa "Noaptea". Melodia a devenit "peste noapte" celebră şi a urcat pe primul loc in topurile difuzate de radiourile din Alba-Iulia. Drept urmare, Marius s-a trezit a doua zi la uşă cu toate trupele din Alba- Iulia. In primul studio, amenajat in sufrageria părinţilor, Moga a inceput să compună. Singurul nemulţumit s-a dovedit a fi tatăl, din cauza prea multor necunoscuţi care ii călcau pragul casei.

A dormit pe cartoane

Inceputurile carierei lui Marius Moga au fost dificile. Prima gazdă din Bucureşti nu il credea că-şi petrece nopţile la studio, ci că se distrează in compania unor domnişoare. Prima trupă cu care a colaborat a fost Akcent, alături de care compozitorul a dormit pe cartoane şi a măncat salam cu păine şi muştar. Aşa s-a născut hit-ul "Ţi-am promis", care a spart toate topurile din 2001. După acest succes, Marius Moga a plecat la Constanţa, la propunerea lui Viorel de la 3SudEst. A fost cea mai productivă perioadă a carierei sale. Pentru că nu avea prieteni in oraşul de la malul mării, Moga stătea in studio şi compunea 24 de ore din 24.

×
Subiecte în articol: arte marius moga