x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Media - Kanal D "isi umfla muschii"

Media - Kanal D "isi umfla muschii"

de Ramona Draghici    |    09 Ian 2007   •   00:00
Media - Kanal D "isi umfla muschii"
Primele trei posturi tv din Romania, "amenintate"
Irina Radu este, de cateva luni, director de productie la Kanal D Romania, post ce apartine concernului turcesc Dogan. De luna viitoare, noua televiziune va "da nas in nas" cu publicul larg. Despre cum se pregateste Kanal D sa-si intampine telespectatorii, ne-a vorbit Irina in urmatoarele randuri.

Jurnalul National: Cand va avea loc inaugurarea postului Kanal D?
Irina Radu: In luna februarie; data o vom anunta, cum e normal, intr-un comunicat oficial.

Care va fi nota distincta, inedita, a noii televiziuni fata de restul canalelor tv care sunt deja pe piata?
Vrem ca lumea sa se uite la noi relaxata, nu vrem sa fim dramatici, ci pozitivi, vom avea mai multa productie decat ceilalti si vom fi mai interactivi.

Cu ce societati de cablu va lucra Kanal D in vederea transmisiei?
Sunt deja contracte semnate cu firmele cele mai mari si altele in curs de semnare.

Este adevarat ca si Raluca Moianu va parasi TVR in favoarea Kanal D?
Nu.

Care a fost argumentul forte cu care ati fost convinsa sa va alaturati grupului Dogan?
Nu a fost un singur argument; a fost o conjunctura; eram de prea multi ani in TVR, am o experienta de presa de 18 ani si de televiziune de 15. Am spus ca e momentul sa ma desprind de familie si sa pornesc pe alt drum. Oferta am primit-o de ziua mea, de la directorul general, dna Hatice Soysev Kolat. Chiar daca unii nu cred, si asta a contat. Sigur ca si argumentul financiar, si ideea sa construim ceva nou; chiar imi place sa adun o echipa cu oameni care vin din televiziuni diferite, cu experiente diferite! A contat si ca mi-au placut oamenii; daca nu ar fi fost o chimie, n-ar fi contat nici o oferta.

Target comercial

Care va fi target-ul Kanal D?
Ca orice post comercial, vizam target-ul comercial, dar veti vedea ca ne pasa de telespectatorul de orice varsta - fiecare, la ora si locul lui.

Care este "filosofia" postului? Ce va predomina in grila de programe (stiri, divertisment, filme etc.?). Veti emite 24 de ore din 24 de ore?
Filosofia unei grile nu si-o spune nicio televiziune; e planul de atac al unei armate...

Din punct de vedere al echipei tehnice, majoritatea provine din TVR?
Nu. Chiar am evitat, vrem sa fie totul echilibrat si prea multi oameni dintr-un loc inseamna sa aduci stilul unui loc.

Kanal D are un slogan? Daca da, care este?
Il veti vedea in curand pe outdoor si-n presa.

Ce vedete au mai fost in negocieri cu Kanal D si au refuzat?
Tot felul de vedete adevarate sau nu, mai corect tot felul de oameni care apar la televizor. Nu e o problema ca cineva a refuzat, orice refuz e o poza a unui moment. Altii vor ei si nu-i vrem noi sau nu, deocamdata, pentru ca nu avem un program potrivit pentru ei. Noi suntem bucurosi sa-i avem deja pe Adriana Trandafir, Dana Razboiu, Cosmin Cernat, Vacanta Mare si mai urmeaza saptamana viitoare.

Care a fost argumentul prin care ati atras deja numeroase nume celebre?
Stiu ca toata lumea da argumentul financiar; culmea e ca oamenii nu-si lasa contractele numai pentru bani - ci si pentru libertate, noutate, faptul ca-i lasi sa faca o productie pe care postul lor vechi nu a dorit-o sau ii lasi sa lucreze intr-un anumit regim contractual.

Cu siguranta, ca a contat si partea pecuniara in atragerea vedetelor. In cat timp, estimativ, va "scoate" Dogan costurile?
Evident, depinde de audienta. Cand m-am angajat aici mi s-a spus: nu ne intereseaza implicarea politica, noi vrem sa facem... si eu am zis "business". Nu business, "profit", un business poate fi si pierzator. Pot spune sigur un lucru - o asemenea investitie se recupereaza in timp, cu inteligenta, strategii, rabdare - iar trustul Dogan a aratat ca le are pe toate, de aceea sunt a 5-a companie in Turcia (nu numai in media, ci intre toate).

Vor fi formate turcesti "romanizate" sau veti importa, direct, emisiuni din Turcia?
Mie mi-e cel mai simpatic, pana acum, un format din Turcia. Noi l-am botezat "Nora pentru mama". Zece fete, cinci baieti si mamele baietilor stau 15 saptamani in doua case. Ideea e ca la final sa vedem , in cazul unei casatorii, cat conteaza parerea mamei baiatului. Oamenii se pot inscrie la acest reality prin formularele din presa. Un premiu de 100.000 de euro cred ca va tenta multa lume; dar trebuie sa se grabeasca, pentru ca mai sunt trei saptamani.

Care va fi politica postului, din punct de vedere al difuzarii filmelor? Aveti exclusivitati cu anumiti distribuitori?
La inceput, filmele nu vor fi prioritatea noastra; dar fara filme nu putem fi post generalist.

Cu ce televiziuni credeti ca veti concura direct/indirect?
Cu primele trei.

Care a fost investitia initiala? Va propuneti sa deveniti un trust, sa aveti alte televiziuni satelit/ publicatii/radio (exclusiv pentru Romania)?
A fost destul de mare pentru a face un post bun de televiziune. Pentru moment, avem o singura grija - Kanal D.

Este adevarat ca au fost "chemate" la negocieri Mihaela Radulescu si Andreea Marin?
"Chemate" chiar ca e bine pus in ghilimele. Aici e ca la dans; dansezi, te apropii de cineva si persoana - daca vrea, se apropie si ea.

"El padre" Lazarov "aprovizioneaza" si Dogan

Intentioneaza Kanal D o colaborare cu Valeriu Lazarov?
Valeriu Lazarov a facut o companie noua pentru productiile Kanal D - Dream Productions. Vom avea trei productii - doua emisiuni de divertisment si un serial.

DANA RAZBOIU, DIN NOU STIRISTA
Kanal D i-a oferit, se pare, sansa Danei Razboiu - fosta vedeta a Televiziunii publice - de a se intoarce la una dintre cele mai mari pasiuni ale sale: stirile. Dana Razboiu va prezenta la noua televiziune principalul jurnal informativ al zilei, lucru pe care l-a facut si in TVR, inainte de a face Rodica Culcer "permutarea" cu Cosmin Prelipceanu.
×
Subiecte în articol: arte kanal