x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Mihaela, exportata - Desene romanesti difuzate in Europa

Mihaela, exportata - Desene romanesti difuzate in Europa

de Cristina Ologeanu    |    25 Sep 2006   •   00:00
Mihaela, exportata - Desene romanesti difuzate in Europa

Celebrele desene animate "Mihaela", "Balanel si Miaunel", "Aventurile lui Pin-Pin" si "Cei trei muschetari" au fost exportate. Canalul pentru copii Minimax a achizitionat acest pachet de programe pentru difuzare atat in tara, cat si peste hotare.

Mihaela si Azorel sunt doua personaje create de caricaturistul Nell Cobar. Mihaela e o fetita blonda cu fundite in par care, alaturi de catelusul Azorel, trece prin tot felul de situatii. Serialul de desene animate a fost difuzat intre anii 1970 si 1980, si a facut furori la vremea aceea printre cei mici.

REVENIRE. La mai bine de un sfert de secol de la ultima sa difuzare, "Mihaela" revine pe micile ecrane. Pe langa aventurile fetitei blonde, copiii, dar mai cu seama parintii si bunicii au ocazia sa (re)vada si alte desene din acea perioada: "Balanel si Miaunel", "Aventurile lui Pin-Pin" si "Cei trei muschetari". In prezent, acestea se pot vedea pe canalul Minimax Romania. Dar nu numai in Romania! "Noi am achizitionat desenele romanesti nu numai pentru Romania, ci si pentru celelalte tari in care se vede Minimax: Cehia, Slovacia, Ungaria", ne-a declarat Dana Hodorog, Chief Programming Editor Minimax TV, care a mai adaugat ca aceste programe se bucura de un real succes in tarile respective, desi ele sunt difuzate "la concurenta" cu desenele moderne.

AUDIENTE. Procesul de achizitie a durat cateva luni. Licenta obtinuta de la Centrul National al Cinematografiei este valabila pana la sfarsitul anului 2007. "Tinand cont ca desenele respective au fost produse acum mai bine de 20 de ani, ratingurile au fost neasteptat de bune, mai ales in randul targetului secundar (n.r. parinti si bunici)", a mai precizat Dana Hodorog. In topul audientelor din Romania, pe primul loc se afla "Mihaela", cu un rating de 1,6% si share de 10,8% (pentru publicul cu varsta cuprinsa intre 4 si 14 ani). Pe pozitia a doua se situeaza "Balanel si Miaunel", cu un rating de 1,3% si share de 9,2% (pentru aceeasi categorie de varsta), iar pe locul al treilea in clasamentul audientelor se afla "Cei trei muschetari", cu un rating de 1,2% si share de 8,5% (pentru categoria de varsta 4-14 ani).

×
Subiecte în articol: arte mihaela