x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Momente speciale cu Jurnalul…Ralu Filip, intre prieteni

Momente speciale cu Jurnalul…Ralu Filip, intre prieteni

de Petre Fluerasu    |    26 Noi 2007   •   00:00
Momente speciale cu Jurnalul…Ralu Filip, intre prieteni
Sursa foto: DAN MARINESCU/

Pentru a patra zi, la Tărgul de Carte Gaudeamus, Jurnalul Naţional le-a oferit cititorilor numeroase surprize. La standul nostru au fost organizate mai multe lansări de carte, cap de afiş fiind volumul "Prea mult pe repede inainte", semnat de Ralu Filip.


Pentru a patra zi, la Tărgul de Carte Gaudeamus, Jurnalul Naţional le-a oferit cititorilor numeroase surprize. La standul nostru au fost organizate mai multe lansări de carte, cap de afiş fiind volumul "Prea mult pe repede inainte", semnat de Ralu Filip.


PERSONALITÃ...ŢI. Sămbătă, la Tărgul de Carte Gaudeamus, Jurnalul Naţional a demonstrat că există spirite nemuritoare. Lansarea volumului semnat Ralu Filip, "Prea mult pe repede inainte", a atras numeroase personalităţi, care au dorit să spună căteva cuvinte despre cel care a fost un jurnalist şi un prieten adevărat.

"Prea mult pe repede inainte" adună texte publicate de Ralu Filip intre anii 2005 şi 2007 in Jurnalul Naţional. Editorialele abordează probleme diverse, de la politică şi pănă la media, neevitănd subiecte sociale de interes. Jurnalistul Ralu Filip a demonstrat intotdeauna o mare putere de inţelegere şi o aplecare spre problemele celor din jurul său, incercănd să ajute de fiecare dată. Prefaţată de Marius Tucă, cartea reflectă o personalitate complexă, implicată, un om care a scris despre oameni cu pasiune, incercănd să transforme lumea, să o facă mai bună. O mărturie impresionantă a fostului preşedinte al CNA, un tablou al ultimilor ani.


INVITAŢI. Despre volum au vorbit prietenii lui Ralu Filip, cei ce i-au fost alături pe parcursul vieţii şi care au rămas astăzi să ii ducă mai departe visul. Primul care a luat cuvăntul a fost Marius Tucă, directorul Jurnalului Naţional. Evocănd personalitatea impresionantă a prietenului său, Marius Tucă a vorbit despre pasiunea pe care acesta o avea, de implicarea sa permanentă in problemele societăţii. Telefoane in miez de noapte, frămăntări, acesta a fost Ralu Filip, un om care a trăit viaţa pe repede inainte.

A urmat la microfon fostul preşedinte Ion Iliescu, care a mărturisit că il stima pe Ralu Filip pentru munca pe care acesta o depunea şi pentru capacitatea de a rămăne intotdeauna echidistant. Adrian Năstase a evocat discuţiile rafinate pe care le purta impreună cu jurnalistul, un om pe care il consideră un adevărat intelectual.

In incheiere, omul de cultură Dan Grigore, cel care a fost un adevărat mentor pentru Ralu Filip, a vorbit despre revolta acestuia şi despre capacitatea de a lupta pentru idealurile sale.


APRECIERE. Standul Jurnalului Naţional a fost neincăpător pentru mulţimea prezentă, iar Simona Lazăr, editoarea cărţii, a primit numeroase felicitări. Gest lăudat de toţi participanţii, apariţia volumului "Pe repede inainte" readuce in atenţia publică o personalitate marcantă a culturii romăneşti, un om care merită să fie luat ca model de mulţi dintre tinerii jurnalişti de astăzi.

Vizitatorii, prezenţi in număr mare la standul Jurnalului Naţional, au ascultat evocările vorbitorilor, au cumpărat volumul şi au plecat in tăcere, pentru a se bucura in linişte de ultimele semnale de alarmă trase de un om care a ştiut ce inseamnă să lupţi pentru ca totul să fie mai bine...

×
Subiecte în articol: arte ralu filip