x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Muzeul Satului, la 76 de ani

Muzeul Satului, la 76 de ani

de Luminita Ciobanu    |    15 Mai 2012   •   10:48
Muzeul Satului, la 76 de ani

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti' se afla in prag de sarbatoare. Se implinesc 76 de ani de cand profesorul Dimitrie Gusti a creat frumosul sat din inima Bucurestilor. Prin urmare, in perioada 17-20 mai, iubitorii acestui pretios asezamant cultural, din toate coturile tarii, sunt asteptati cu evenimente speciale, pe masura sarbatorii. "Anotimpuri: Muzeul Satului - 76 de ani (1936-2012)', nu este un titlu generic.

Cu acest prilej, sunt sarbatoriti nu numai cei 76 de ani de existenta ai unei institutii – emblema a Romaniei dar si ctitorii muzeului - Dimitrie Gusti si Scoala Sociologica de la Bucuresti. Pe parcursul a patru zile, vizitatorii vor avea ocazia sa participe la atelierele interactive ale mesterilor populari, sa viziteze cinci expozitii, sa asculte muzica populara romaneasca, dar si muzica etniilor conlocuitoare, muzica clasica si ritmuri irlandeze.

Programul va fi deschis la 17 mai, la miezul zilei, cu onoruri militare de altadata... la zi aniversara. Nu vor lipsi tulnicaresele din comuna Avram Iancu-Alba, mesterii populari, muzica si poezia, teatrul pentru copii, si numeroasele concursuri tematice.
Ziua de 19 mai se deschide cu "Dimineata Muzeului - ce face parte din programul european Noaptea Muzeelor.

Din motive de securitate a patrimoniului, Muzeul Satului nu poate fi vizitat noaptea, insa propune vizitatorilor, ca in fiecare an, o plimbare cultural-matinala, cu un program antrenant : targ cu mesteri populari, muzica populara romaneasca, muzica traditionala a etniilor, expozitii, jazz, spectacol de dans irlandez in dialog cu calusarii din Romania, ateliere demonstrative de olarit si tesut cu participare gratuita, bucate alese si multa, multa voie buna si surprize! Sambata, 19 mai, intre orele 9.00 si 14.00 accesul in muzeu va fi gratuit!

×
Subiecte în articol: observator