x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale „My Fair Lady”, musical inedit la Satu-Mare

„My Fair Lady”, musical inedit la Satu-Mare

28 Mar 2011   •   19:57

Postul de televiziune Nord-Vest TV Satu-Mare în colaborare cu şcoala „Mircea Eliade” şi Filarmonica de stat „Dinu Lipatti” din Satu-Mare, Pri­măria Municipiului şi Centrul Cul­tural Carei şi Consiliul Judeţean Alba Iulia îşi dau concursul în pe­rioa­da 21-23 mai 2011 la un proiect cul­tural mai puţin obişnuit – mon­tarea muzicalului „My Fair Lady”, într-o distribuţie inedită.

Astfel, alături de profesorii de canto Bogdan Ionuţ Matei din Baia Mare, care va interpreta rolul profe­so­rului Higgins, Ioan Raţiu şi Va­le­riu Ioan – Satu-Mare, care vor interpreta rolurile Freddy şi Doolittle, pe scenă vor evolua şi 14 elevi de şcoa­­lă generală şi liceu din Satu-Mare, rolul Elizei fiind inter­pre­tat de eleva Andreea Bodnar, ele­vă în clasa a XII-a la Liceul Eco­no­mic „Gheorghe Dragoş” din lo­ca­litate. Profesionalismul proiectu­lui este dat şi de faptul că regia muzi­ca­lă şi artistică este semnată de doi prestigioşi profesori universitari din ca­­drul Academiei de Muzică „Gheor­­ghe Dima” din Cluj-Na­po­ca, în per­soa­na doamnei regizor dr Ina Hu­dea şi a domnului prof. univ. dr Fran­cisc Fuchs, coregrafia fiind sem­nată de doamna profesoară Ga­briela Tănase de la Liceul de Arte Satu-Mare.

Proiectul va avea premiera în ziua de sâmbătă, 21 mai 2011, în sa­la mare a Filarmonicii de stat „Dinu Lipatti” din Satu-Mare, în­ce­pând cu ora 19:00, pentru ca du­minică şi luni, 22-23 mai a.c., spectacolele să se desfăşoare la Carei, în sala „Sfântul Ladislau”, şi la Alba Iulia, în sala Casei de Cultură a Stu­den­ţi­lor, începând tot cu ora 19:00.

Realizatorii turneului sunt Valeriu Ioan şi Ionuţ Şopterean, producătorul evenimentului fiind Nord-Vest TV Satu-Mare. Parteneri de organizare sunt Protopopiatele greco-catolice de Satu-Mare şi Carei, Biserica Franciscană „Sf. An­ton” din Carei şi Biserica greco-ca­to­lică Botiz; sponsorii turneului fiind: Cabinetul medical Dr Coica din Satu-Mare, SC Alconor – Company SRL din Carei, Pensiunea tu­ris­­tică „Brigi” Tip Top Bob, Patiseria „Ambiente” din Carei şi SC Ecomax SRL – Carei.

×
Subiecte în articol: arte